Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Αποκάλυψη! Ο Σόιμπλε ήθελε να “κλέψει” την καγκελαρία από τη Μέρκελ!

Σόιμπλε Μέρκελ

Δεν έχει περάσει παρά λίγος καιρός, μόλις λίγα χρόνια, από τη στιγμή που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε σκεφτεί να… πάρει τη θέση της καγκελαρίου από την Άνγκελα Μέρκελ.

Ήταν στη διάρκεια της ελληνικής αλλά και της προσφυγικής κρίσης όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είχε φλερτάρει με την ιδέα να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Να πάρει δηλαδή τη θέση της Μέρκελ. Τα… σχέδια του Σόιμπλε ήρθαν στο φως μέσω… σπόντας.

Τα αποκάλυψε ο Φρίντριχ Μερτς, ένας από τους υποψηφίους να διαδεχτούν την Άνγκελα Μέρκελ στην ηγεσία του CDU, του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Οι αποκαλύψεις του Μερτς για τον Σόιμπλε περιλαμβάνονται σε ντοκιμαντέρ θα προβληθεί απόψε (03.12.2018) από το πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD.

«Συζητήσαμε φυσικά κάποιες φορές για το ζήτημα» λέει στο ντοκιμαντέρ ο Μερτς σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel. «Ήταν μετέωρο το ερώτημα εάν θα αναλάμβανε πιθανόν κάποια φορά την Καγκελαρία ή όχι. Μου είχε πει τότε: “Εάν κάποτε φτάσουμε εκεί, θα πρέπει να μπορώ να βασιστώ πάνω σου”. Αλλά δεν φτάσαμε εκεί».

Το ότι οι δύο πολιτικοί βρίσκονται κοντά, είναι γνωστό από παλιά, επισημαίνει το Spiegel. «Έχουμε πολλές φορές συζητήσει για την κατάσταση στο Βερολίνο, ήδη πριν από δύο, τρία χρόνια, όταν υπήρχαν κάποιες εκλογές σε κρατίδια, τις οποίες χάσαμε», αναφέρει ο υποψήφιος αρχηγός του CDU, ο οποίος είχε αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική το 2009.

«Μοιραζόμαστε και οι δύο την μεγάλη ανησυχία για την ενίσχυση της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD). Πιστεύουμε και οι δύο ότι δεν ήταν απαραίτητη σε αυτόν τον βαθμό, ότι θα μπορούσε να είχε εμποδιστεί», τονίζει ο Φρίντριχ Μερτς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις