Κόσμος

Αποκαλύπτεται το σχέδιο μείωσης του χρέους της Ελλάδας

Όταν το λέει ένας ίσως είναι ... τρελός, αν το πουν δύο κάτι τρέχει, λέει ο λαός και έτσι τις τελευταίες ώρες οι δηλώσεις ανθρώπων που σίγουρα ξέρουν τι λένε φαίνεται ότι αποκαλύπτουν μέρος του σχεδίου για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας ώστε να καταστεί βιώσιμο.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την Κριστιν Λαγκάρντ που με τις σημερινές της δηλώσεις έκανε λόγο για ανάγκη μείωσης του ελληνικού χρέους ώστε να καταστεί βιώσιμο και με παράταση των ωριμάνσεων, με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και ταυτόχρονη περίοδο χάριτος ήρθε να επαναλάβει το ίδιο σχέδιο και ο Γάλλος Υπουργός Οικονομικών.

Ο Μισέλ Σαπέν μιλώντας στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 μίλησε για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας με παράταση των ωριμάνσεων και περίοδο χάριτος, προσθέτοντας και τη μείωση των επιτοκίων.

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η Γαλλία είναι υπέρ της ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, αλλά όχι υπέρ της διαγραφής των δανείων, λέγοντας πως ως πιστώτρια χώρα, η Γαλλία θέλει να διασφαλίσει ότι θα πάρει πίσω τα χρήματά της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χανταϊός: Σε καραντίνα Αμερικανίδα, η οποία αποβιβάστηκε από το κρουαζιερόπλοιο Hondius πριν γίνουν γνωστά τα κρούσματα
Η Αμερικανίδα, η οποία είναι ασυμπτωματική, επιβιβάστηκε σε αεροπλάνα και σε πλοίο, ενώ επισκέφτηκε το Σαν Φρανσίσκο, την Ταϊτή και τη Γαλλική Πολυνησία
αεροπλάνο