Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποκλείστηκε στο σπίτι του από το…χιόνι όλο τον χειμώνα! Έτρωγε κονσέρβες για να επιβιώσει!

Αποκλείστηκε στο σπίτι του από το…χιόνι όλο τον χειμώνα! Έτρωγε κονσέρβες για να επιβιώσει!

Η αστυνομία της Οτάβα διέσωσε έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος είχε εγκλωβιστεί επί πολλές εβδομάδες στο σπίτι του, εξαιτίας του χιονιού που είχε συσσωρευτεί μπροστά και γύρω από την κατοικία του.

Ύστερα από κλήσεις των γειτόνων που μόλις είχαν επιστρέψει από διακοπές στη Φλόριντα, ήρθε η αστυνομία που είδε ένα σπίτι καλυμμένο από χιόνι και χωρίς κανένα σημάδι η πατημασιά που να προσδίδει πως κάποιος είναι ζωντανός εκεί.

Αφού εισέβαλαν στο σπίτι και φοβούμενοι το χειρότερο, οι αστυνομικοί βρήκαν τον ηλικιωμένο άνδρα «μόνο του και ζωντανό». Τους είπε ότι «μετά αφότου εγκλωβίστηκε από τα χιόνια, πέρασε το χειμώνα επιβιώνοντας με ό,τι είχε στο ντουλάπι» τρώγοντας μοιρασμένες και μικρές μερίδες φαγητού από κονσέρβα.

Επί 1,5 ώρα και με τη βοήθεια ενός εκσκαφέα, οι αστυνομικοί στη συνέχεια απομάκρυναν το χιόνι και τα κομμάτια πάγου που είχαν σχηματιστεί γύρω από το σπίτι του άνδρα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι χιονοπτώσεις από τις αρχές του χειμώνα στην καναδική πρωτεύουσα προκάλεσαν συσσώρευση χιονιού πάνω από δύο μέτρα, με μια χιονοθύελλα στα μέσα Φεβρουαρίου να αναγκάζει τις αρχές να κλείσουν τα σχολεία.

Η ταυτότητα του ηλικιωμένου άνδρα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα και οι γείτονες τον χαρακτηρίζουν μοναδικό άνδρα που απέφευγε τις πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις. Όσο για το πόσο έμεινε στο χιονισμένο σπίτι, οι αρχές θεωρούν πως ήταν για αρκετές εβδομάδες εγκλωβισμένος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις