Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Απολιθωμένα αποτυπώματα αποκαλύπτουν ότι οι άνθρωποι ήταν stalkers πριν 11.000 χρόνια

Απολιθωμένα αποτυπώματα αποκαλύπτουν ότι οι άνθρωποι ήταν stalkers πριν 11.000 χρόνια

Όσο και αν κάποιες φορές θέλουμε να καλύψουμε τα ίχνη μας, έρχεται η στιγμή που όλα βγαίνουν στο φως.

Απολιθωμένα αποτυπώματα πριν από 11.000 χρόνια έρχονται να αποκαλύψουν πως οι άνθρωποι είχαν γίνει stalkers των γιγαντιαίων βραδύποδων.

Και μπορεί σήμερα να μην είναι κατά διόλου απειλητικοί, αλλά πριν από χιλιάδες χρόνια οι βραδύποδες αποτελούσαν μια δύναμη που έπρεπε να την παίρνουν σοβαρά υπόψη.

Επιστήμονες ανακάλυψαν στοιχεία για βραδύποδες που ξεπερνούσαν τα 2 μέτρα όταν στέκονταν στα πίσω τους πόδια. Είχαν μάλιστα αιχμηρά νύχτα στα δύο μπροστινά τους πόδια.

Οι γιγαντιαίοι βραδύποδες ζούσαν πριν από 11.000 χρόνια και πιστεύεται ότι αποτελούσαν θήραμα των ανθρώπων. Κάτι που τελικά συνετέλεσε και στην εξαφάνισή τους.

Απολιθωμένα αποτυπώματα στο White Sands National Monument, στο Νέο Μεξικό, αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετώπισαν τη μεγάλη απειλή.

Ακολουθούσαν κατά πόδας τους βραδύποδες

Από τα ίχνη προκύπτει ότι ακολουθούσαν τα ακριβή βήματα ενός γιγαντιαίου βραδύποδα και στη συνέχεια του επιτέθηκαν. Πιθανότατα χτυπώντας το με δόρυ.

“Η ιστορία που μπορούμε να διαβάσουμε από τα απολιθώματα είναι ότι οι άνθρωποι ήταν stalkers τους. Ακολουθούσαν τα ακριβή βήματα του βραδύποδα” δήλωσε ο Matthew Bennett.

“Ενώ του αποσπούσαν την προσοχή και το έκαναν να γυρίσει, κάποιος άλλος προσπαθούσε να το σκοτώσει. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία και είναι όλα γραμμένα στα αποτυπώματα”.

Πηγή: Dailymail

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις