Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Απολύονται δυο από τους αστυνομικούς που σκότωσαν την Μπριόνα Τέιλορ

Απολύονται δυο από τους αστυνομικούς που σκότωσαν την Μπριόνα Τέιλορ

Έστω κι αργά, δυο από τους αστυνομικούς που μπήκαν στο σπίτι της Μπριόνα Τέιλορ στο Λούιβιλ, την πυροβόλησαν και τη σκότωσαν, πρόκειται να απολυθούν, αρκετούς μήνες μετά το αιματηρό περιστατικό. Η άτυχη νοσηλεύτρια σκοτώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου.

Οι δυο από τους αστυνομικούς που εμπλέκονται στη δολοφονία της Μπριόνα Τέιλορ ενημερώθηκαν χθες (29 Δεκεμβρίου!) ότι το αστυνομικό τμήμα του Λούιβιλ στο οποίο υπηρετούσαν άρχισε διαδικασίες για την απόλυσή τους.

Η Μπριόνα Τέιλορ, μια αφροαμερικανή νοσηλεύτρια, ήταν στο διαμέρισμά της στο Λούιβιλ του Κεντάκι όταν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου, τρεις αστυνομικοί εισέβαλαν και τη σκότωσαν.

Click4more Σκότωσαν ξανά την Μπριόνα Τέϊλορ – Οργή στο Κεντάκι για τις αστείες κατηγορίες εναντίον των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί, υποστηρίζουν, ότι είχαν ένταλμα βάσει του οποίου δεν ήταν υποχρεωμένοι προηγουμένως να χτυπήσουν την πόρτα ή να αναγγείλουν ποιοι είναι. Μόνο που είχαν μπει σε λάθος διαμέρισμα…

Ο σύντροφός της Μπριόνα Τέιλορ, όταν οι αστυνομικοί μπούκαραν στο σπίτι, πυροβόλησε μία φορά (τραυματίζοντας στο πόδι έναν αστυνομικό) με ένα όπλο που κατείχε νόμιμα, νομίζοντας ότι ο πρώην φίλος της Μπριόνα προσπαθούσε να μπει στο σπίτι. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν, πυροβολώντας 32 φορές, με έξι σφαίρες να χτυπούν τη νεαρή γυναίκα.

Οι δικηγόροι του ντετέκτιβ Μάιλς Κόσγκροουβ, ενός από τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν την Μπριόνα Τέιλορ και του ντετέκτιβ Τζόσουα Τζέινς, ο οποίος συνέταξε το ένταλμα, ανακοίνωσαν ότι οι πελάτες τους έχουν λάβει ειδοποίηση για την αποπομπή τους, σύμφωνα με τους New York Times.

Σώμα ενόρκων αποφάσισε στα τέλη Σεπτεμβρίου να μην ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία σε κανέναν από τους τρεις λευκούς αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιδρομή στο διαμέρισμα της Μπριόνα Τέιλορ.

Εναντίον ενός αστυνομικού, του Μπρετ Χάνκινσον, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο των γειτόνων της Τέιλορ, διότι οι σφαίρες από το όπλο του πέρασαν στο διαμέρισμα ενός γείτονα. Εναντίον των άλλων δύο αστυνομικών, του Τζόναθαν Μάτινγκλι και του Μάιλς Κόσγκροουβ, που πυροβόλησαν εναντίον της Τέιλορ, δεν ασκήθηκαν διώξεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις