Κόσμος

Απόλυτη στήριξη Πούτιν στον Άσαντ: Δεν χρησιμοποίησε χημικά όπλα

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, απέρριψε σήμερα κάθε ισχυρισμό ότι οι δυνάμεις του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ, βρίσκονται πίσω από την χημική επίθεση της 4ης Απριλίου ενάντια στη Χαν Σεϊχούν στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας από την οποία σκοτώθηκαν 88 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 31 παιδιά, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν από τον Άσαντ. Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν το έπραξε», τόνισε ο Πούτιν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γαλλική εφημερίδα, “Le Figaro”.
Κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Πούτιν, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, προειδοποίησε ότι η χρήση χημικών όπλων στη Συρία θα αντιμετωπιστεί με «άμεσα αντίποινα».
Οι γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών σε έκθεσή τους στο τέλος Απριλίου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δυνάμεις του Άσαντ πραγματοποίησαν την επίθεση στη Χαν Σεϊχούν με το νευροπαραλυτικό αέριο σαρίν και πως ο Άσαντ ή το στενό περιβάλλον του διέταξε την πραγματοποίηση του πλήγματος.
Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε στη “Figaro” ότι είχε προτείνει να διεξαχθούν επιθεωρήσεις στη Χαν Σεϊχούν, αλλά οι μεγάλες δυνάμεις αρνήθηκαν την πρόταση. Πρόσθεσε ότι στόχος των κατηγοριών ήταν η δυσφήμιση του Άσαντ και η άσκηση πίεσης προς αυτόν.
Είναι ένας τρόπος «να εξηγήσουν στην διεθνή κοινότητα γιατί είναι απαραίτητο να συνεχίσουν να επιβάλουν μέτρα για να πιέσουν τον Άσαντ και στρατιωτικά», υποστήριξε ο Πούτιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ