Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Απορρίφθηκε η προσφυγή Σαρκοζί! Θα δικαστεί κανονικά για την υπόθεση Bygmalion

Απορρίφθηκε η προσφυγή Σαρκοζί! Θα δικαστεί κανονικά για την υπόθεση Bygmalion
photo intime

Κανονικά θα διεξαχθεί τελικά η δίκη του Νικολάς Σαρκοζί που κατηγορείται για παράνομη χρηματοδότηση της αποτυχημένης προεκλογικής εκστρατείας του για την επανεκλογή του το 2012.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου η υπόθεση θα επιστρέψει τώρα στους εισαγγελείς, οι οποίοι θα αποφασίσουν το αν ο Σαρκοζί θα πρέπει να δικαστεί. Ο ίδιος αρνείται ότι διέπραξε αδίκημα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπόθεση «Bygmalion» σε βάρος του Σαρκοζί αφορά κατηγορίες ότι το πολιτικό κόμμα του πρώην προέδρου, που ήταν τότε γνωστό με τα αρχικά UMP, συνεργάσθηκε με μια εταιρεία δημόσιων σχέσεων για να κρύψει το πραγματικό κόστος της εκστρατείας για την επανεκλογή του.

Το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής: Η Γαλλία καθορίζει αυστηρά όρια στις προεκλογικές δαπάνες. Οι εισαγγελείς λένε πως η εταιρεία δημόσιων σχέσεων Bygmalion έκοψε τιμολόγια για το UMP και όχι για την προεκλογική εκστρατεία, επιτρέποντας έτσι στον Σαρκοζί να δαπανήσει σχεδόν το διπλάσιο του επιτρεπόμενου ποσού.

Αν και οι ερευνητές δικαστικοί δεν βρήκαν αποδείξεις ότι ο Σαρκοζί είχε στήσει ένα σύστημα εξαπάτησης, ότι συμμετείχε σ’ αυτό ή ότι είχε καν γνώση περί αυτού, είπαν ότι θεωρούν απίθανο να είχε αφήσει μόνο στο προσωπικό τη λήψη αποφάσεων για τέτοια θέματα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις