Κόσμος

Απορρίφθηκε το αίτημα του ιδρυτή του Wikileaks να βγει με εγγύηση

Δικαστήριο δεν έκανε δεκτό σήμερα το αίτημα του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, να βγει με εγγύηση, αφού οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι θα πρέπει να αποφυλακιστεί, διότι διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στη φυλακή.

«Βάσει των δεδομένων σήμερα, η παγκόσμια πανδημία, από μόνη της, δεν μπορεί να αιτιολογήσει την αποφυλάκιση του κ. Ασάνζ», δήλωσε η δικαστής Βανέσα Μπαρέιτσερ στο δικαστήριο του Ουεστμίνστερ.

Όπως εξήγησε το σκεπτικό της απόφασής της, η συμπεριφορά του Ασάνζ κατά το παρελθόν δείχνει πόσο μακριά είναι διατεθειμένος να φθάσει προκειμένου να αποφύγει τις διαδικασίες έκδοσης και υπάρχουν τεκμηριωμένοι λόγοι να πιστεύει κανείς ότι στην περίπτωση που θα αποφυλακιστεί θα δραπετεύσει ξανά.

Η Βανέσα Μπαρέιτσερ αναφερόταν στο γεγονός ότι ο Ασάνζ παραβίασε τους όρους της εγγύησης και διέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο το 2012 προκειμένου να αποφύγει την έκδοση στη Σουηδία, όπου καταζητείτο εκείνη την εποχή προκειμένου να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με φερόμενα σεξουαλικά εγκλήματα. Οι κατηγορίες έκτοτε αποσύρθηκαν.

Ο 48χρονος καταζητείται στις ΗΠΑ για 18 κατηγορίες συνωμοσίας προκειμένου να χακάρει κυβερνητικούς υπολογιστές και για την παραβίαση νόμου περί κατασκοπείας και λέει ότι θα εκτίσει πολυετείς ποινές κάθειρξης εάν εκδοθεί και καταδικαστεί εκεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς καλούν το Ιράν σε «αυτοσυγκράτηση» μέσω κοινής δήλωσης – «Καταδικάζουμε την δολοφονία διαδηλωτών»
«Οι ιρανικές αρχές έχουν την ευθύνη να προστατεύουν τον λαό τους και οφείλουν να εγγυώνται την ελευθερία της έκφρασης και την ειρηνική συνάθροιση χωρίς φόβο αντιποίνων» τονίζουν οι τρεις ηγέτες
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς κάθεται μαζί με τον Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρο της Γαλλίας, και τον Κίρ Σταρμερ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου
Σύμβουλος του Πούτιν απειλεί με βαλλιστικούς πυραύλους της ΕΕ: «Δεν υπάρχουν συστήματα αεράμυνας ικανά να τους αναχαιτίσουν»
Η επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάγια Κάλας, κάλεσε τις χώρες - μέλη «να ψάξουν πιο βαθιά» στα αποθέματα της αντιαεροπορικής άμυνάς τους και «να ανταποκριθούν τώρα»
Στρατιωτικοί συμμετέχουν σε αυτό που το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αποκαλεί ανάπτυξη του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Oreshnik με υπερηχητική ταχύτητα και πυρηνική ικανότητα
Στο έλεος της κακοκαιρίας «Goretti» Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία: Στο σκοτάδι χιλιάδες νοικοκυριά, ακυρώσεις πτήσεων
Ριπές ανέμων έως 213 χλμ/ώρα στη Γαλλία, περίπου 380.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό καθώς και 57.000 σπίτια στη Σκωτία και σε περιοχές της κεντρικής Αγγλίας
Καταιγίδα Goretti