Κόσμος

Αποτεφρώθηκε ο Καρλ Λάγκερφελντ

Ο σπουδαίος μόδιστρος, Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών αποτεφρώθηκε σήμερα στη Γαλλία.

Αυτό έγραψε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το περιοδικό Closer με την αποτέφρωση του Λάγκερφελντ να έγινε έγινε στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, παρουσία της στενής του συνεργάτιδας Βιρζινί Βιάρ, που τον διαδέχθηκε στη διεύθυνση σχεδιασμού των κολεξιόν του οίκου Chanel, σύμφωνα με το περιοδικό.

[read4more]

Μια εκπρόσωπος τύπου του οίκου είχε αναφέρει την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι επιθυμίες του αείμνηστου Λάνγκερφελντ θα «γίνουν σεβαστές». Ο «Κάιζερ» (ο «αυτοκράτορας» στα γερμανικά) έλεγε με χιούμορ ότι θα προτιμούσε «να πεθάνει» παρά να τον θάψουν κι είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι ήθελε να τον αποτεφρώσουν.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ είχε μπει εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Παρισιού το βράδυ της Δευτέρας (19.02.2019) μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Διηύθυνε τον οίκο υψηλής ραπτικής Chanel από το 1983. Τα κατάλευκα μαλλιά του, τα μαύρα γυαλιά του, τα γάντια που φορούσε πάντα και τα πουκάμισα με ψηλό γιακά ήταν ανέκαθεν το σήμα κατατεθέν του.

Click4more: Όταν ο Καρλ Λάγκερφελντ επισκέφθηκε την Ελλάδα το 1994! Φωτογραφίες

Τον Ιανουάριο είχε απουσιάσει από επίδειξη του οίκου Chanel στο Παρίσι και τότε είχαν ενταθεί οι φήμες πως η υγεία του είχε κλονιστεί. Δεν είχε χάσει ποτέ ντεφιλέ του Chanel από το 1983. «Ο κ. Λάγκερφελντ, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας Chanel, ο οποίος αισθάνθηκε κουρασμένος, ζήτησε από τη Virginie Viard, διευθύντρια του δημιουργικού στούντιο του οίκου, να τον εκπροσωπήσει» είχε ανακοινωθεί σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι φήμες.

Τον τελευταίο χρόνο, ο Καρλ Λάγκερφελντ έκανε τις περισσότερες εμφανίσεις του στην πασαρέλα μαζί με την Viard (σ.σ. συνεργάζονταν από το 1987), δίνοντας έτσι τροφή στα σενάρια πως αυτή θα είναι (όπως και ανακοινώθηκε) η διάδοχός του. Ήταν άλλωστε η πιο στενή του συνεργάτης τα τελευταία χρόνια και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Chanel.

«Στην Βιρζινί Βιάρ, την πιο στενή συνεργάτη του Καρλ Λάγκερφελντ τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, ανέθεσε ο Αλάν Βερτεμέρ, συνιδιοκτήτης της Chanel, τη διεύθυνση του σχεδιασμού των κολεξιόν ώστε να συνεχιστεί η κληρονομιά της Γκαμπριέλ Σανέλ και του Καρλ Λάγκερφελντ», αναφέρει η ανακοίνωση. Η Viard γεννήθηκε στη Ντιζόν της ανατολικής Γαλλίας και η οικογένεια της δραστηριοποιείτο στην εμπορία του μεταξιού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης
Ανανεώθηκε πριν 4 ώρες