Κόσμος

Αποχωρούν οι Γερμανοί στρατιώτες από την Γροιλανδία – «Οι απειλές για δασμούς υπονομεύουν το ΝΑΤΟ» απαντούν οι «8» στον Τραμπ

Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία, Σουηδία και Φινλανδία εκφράζουν παράλληλα την αλληλεγγύη τους στη Δανία και στον λαό της Γροιλανδίας
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ στις ευρωπαϊκές χώρες για την Γροιλανδία, αφού φαίνεται ότι ήδη αποχωρούν στρατιώτες που ανέπτυξαν χώρες της ΕΕ πριν λίγες ημέρες.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Φάνης Παπαθανασίου, Γερμανοί στρατιώτες αποχωρούν από την Γροιλανδία, μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς σε χώρες της ΕΕ που την υποστηρίζουν πολιτικά και στρατιωτικά.

Την ίδια στιγμή, οι οκτώ χώρες που απείλησε ο Αμερικανός πρόεδρος με δασμούς λόγω της στάσης τους στο ζήτημα της Γροιλανδίας εξέδωσαν σήμερα (18.01.2026) κοινή δήλωση στην οποία σημειώνουν ότι οι απειλές για δασμούς υπονομεύουν τις διατλαντικές σχέσεις και ότι θα συνεχίσουν ενωμένοι και συντονισμένοι.

 

«Ως μέλη του ΝΑΤΟ, δεσμευόμαστε στην ενίσχυση της ασφάλειας της Αρκτικής στο πλαίσιο ενός κοινού διατλαντικού συμφέροντος», δηλώνουν αρχικά στην ανακοίνωση η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Φινλανδία.

 

«Οι δασμολογικές απειλές υπονομεύουν τις διατλαντικές σχέσεις και διακινδυνεύουν μια επικίνδυνη καθοδική πορεία», τονίζεται στην συνέχεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί η κατάληψη του νησιού Χαργκ στο Ιράν θεωρείται «έσχατη λύση» για τον Τραμπ – Τι λένε κορυφαίοι αξιωματούχοι
Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος έχουν θεωρήσει οποιαδήποτε κίνηση για την κατάληψη του νησιού Χαργκ ως επιλογή «τελικού σταδίου», που θα μπορούσε να αλλάξει την ισορροπία του πολέμου, αλλά με υψηλό κόστος
EUROPEAN UNION