Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Apple – Τιμ Κουκ: “Πολιτικά σκ@τά το πρόστιμο της Κομισιόν!”

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Η Apple θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση της Ιρλανδίας ώστε από κοινού να ανατρέψουν την απόφαση της Κομισιόν για πρόστιμο μαμούθ ύψους 13 δισ. ευρώ εις βάρος του αμερικανικού κολοσσού. Το αποκάλυψε ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ που χαρακτήρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «απόλυτα πολιτικά σκ@ατά»!

Ο Κουκ, μιλώντας στην εφημερίδα Irish Independent, τόνισε πως στην απόφαση της Κομισιόν «κάποιο ρόλο πρέπει να έπαιξε μία αντιαμερικανική τάση», σημειώνοντας πως η απόφαση «στερείται νομικής ή ουσιαστικής βάσης».

«Δεν υπάρχει αδικοπραξία εδώ και πιστεύω ότι το αντιαμερικανικό αίσθημα μπορεί να ήταν ένας παράγων στην απόφαση για την επιβολή του φόρου αυτού. Πιστεύω ότι υπάρχει βούληση για τον επαναπροσανατολισμό προς την Ευρωπαϊκή Ένωση των φόρων που πρέπει να καταβληθούν στις ΗΠΑ», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού κολοσσού.

Ο Τιμ Κουκ απέρριψε την κατηγορία που απηύθυνε στην Apple η Ευρωπαία
επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία κατέβαλε μόλις το 0,005% του αναλογούντος φόρου στην Ιρλανδία το 2014.

«Απλώς βρήκαν έναν αριθμό ούτε ξέρω από πού», λέει προσθέτοντας ότι η Apple καταβάλλει το 26% των συνολικών της κερδών ετησίως. Ο Τιμ Κουκ τονίζει ότι, παρά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Apple θα παραμείνει προσηλωμένη στα σχέδιά της για επέκταση στην Ιρλανδία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε