Κόσμος

Απύθμενο θράσος Ερντογάν! Νέα απίστευτη πρόκληση για το μακελειό στην Νέα Ζηλανδία

Όταν είναι για τα... ψηφαλάκια, το αυτί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν "ιδρώνει" με τίποτα! Νέο κρούσμα του "σουλτάνου" για το μακελειό στην Νέα Ζηλανδία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδειξε… ξανά πλάνα από το βίντεο της χειρότερης ένοπλης επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης σήμερα, μόλις λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Ο Νεοζηλανδός ΥΠΕΞ εμπιστεύτηκε την… ευθιξία του Ερντογάν και το μετανιώνει!

Ο Ουίνστον Πίτερς έφθασε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο για το θέμα της προβολής του επίμαχου βίντεο και τις δηλώσεις του Ερντογάν με επίκεντρο την ένοπλη επίθεση με τους 50 νεκρούς στο Κράιστσερτς, πριν από μία εβδομάδα, τις οποίες καταδίκασαν η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

[read4more]

Όμως, ο Πίτερς, όταν εξήλθε από τη σύντομη συνάντηση με τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους, υιοθέτησε έναν πιο συμφιλιωτικό τόνο, λέγοντας ότι δεν ήγειρε, κατά τη διάρκεια του τετ α τετ τους, το θέμα των αμφιλεγόμενων σχολίων του Τούρκου ηγέτη κατά τη διάρκεια προεκλογικών συλλαλητηρίων.

Επιπλέον, επισήμανε ότι δεν ζήτησε από τον Ερντογάν να σταματήσει να προβάλει πλάνα από το βίντεο της επίθεσης.

«Όχι, δεν το ζήτησα επειδή αισθάνθηκα ότι δεν χρειαζόταν να το ζητήσω, επειδή δεν το κάνουν πια», δήλωσε ο Πίτερς στους δημοσιογράφους σε μια σύνοδο της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), όπου συναντήθηκε με τον Ερντογάν.

Πού να ‘ξερε! Μόλις δύο ώρες αργότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε την ομιλία που εκφωνούσε στην επαρχία του Ικονίου, προκειμένου το κοινό να παρακολουθήσει τα πλάνα από το βίντεο με τους πυροβολισμούς, που ο δράστης μετέδωσε στο Facebook την 15η Μαρτίου.

Οι εικόνες ήταν θολές, έπειτα από τεχνική επεξεργασία, όμως ο ήχος των πυροβολισμών ακουγόταν καθαρά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιδιώκει να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματός του AKP στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έδειξε διαφορετικές εκδοχές του βίντεο τουλάχιστον 12 φορές σύμφωνα με όσα αναφέρει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας μετέβη στη χώρα με μια αντιπροσωπεία και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε προτού έρθω εδώ. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε τι πρέπει να κάνουμε» είπε ο Ερντογάν στους ψηφοφόρους του στο Ικόνιο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν: «Οι ΗΠΑ έχουν “βουλιάξει” στον πόλεμο, ψάχνουν να σώσουν τα προσχήματα» – «Θρίλερ» με τις διαπραγματεύσεις στο Πακιστάν
Μέσω των Πακιστανών αξιωματούχων οι «συνομιλίες» ΗΠΑ και Ιράν - Εντός των επόμενων ωρών φτάνουν στο Ισλαμαμπάντ Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ
Τεχεράνη
Ολονύχτιο σφυροκόπημα της Ρωσίας στην Ουκρανία με νεκρούς και τραυματίες - Θραύσματα drones έπεσαν στη Ρουμανία
Πάνω από 660 drones και πυραύλους εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας - Ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε σπίτι στη Ρουμανία από τα θραύσματα του ρωσικού drone
REUTERS
NYT: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ παραμένει τραυματισμένος και κλεισμένος σε καταφύγιο – Τον φροντίζει προσωπικά ο Πεζεσκιάν
Φέρεται πως έχει κάνει ήδη πάνω από 4 χειρουργεία και αναμένεται να προχωρήσει σε πλαστική και τοποθέτηση προσθετικού μέλους - Για την ασφάλειά του, έχει μοιράσει ευθύνες και αρμοδιότητες σε κορυφαίους στρατηγούς
Μοτζταμπά Χαμενεΐ
Το Ιράν διαψεύδει ότι έχει προγραμματίσει συνάντηση με Αμερικανούς απεσταλμένους στο Πακιστάν
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, σε ανάρτησή του έγραψε ότι θα επισκεφθεί το Πακιστάν, το Ομάν και τη Ρωσία, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις ενώ δεν κάνει καμία αναφορά για επαφές του με Γουίτκοφ και Κούσνερ
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί