Κόσμος

Απύθμενο θράσος Ερντογάν! Νέα απίστευτη πρόκληση για το μακελειό στην Νέα Ζηλανδία

Όταν είναι για τα... ψηφαλάκια, το αυτί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν "ιδρώνει" με τίποτα! Νέο κρούσμα του "σουλτάνου" για το μακελειό στην Νέα Ζηλανδία.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδειξε… ξανά πλάνα από το βίντεο της χειρότερης ένοπλης επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης σήμερα, μόλις λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

Ο Νεοζηλανδός ΥΠΕΞ εμπιστεύτηκε την… ευθιξία του Ερντογάν και το μετανιώνει!

Ο Ουίνστον Πίτερς έφθασε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρόεδρο για το θέμα της προβολής του επίμαχου βίντεο και τις δηλώσεις του Ερντογάν με επίκεντρο την ένοπλη επίθεση με τους 50 νεκρούς στο Κράιστσερτς, πριν από μία εβδομάδα, τις οποίες καταδίκασαν η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία.

[read4more]

Όμως, ο Πίτερς, όταν εξήλθε από τη σύντομη συνάντηση με τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους, υιοθέτησε έναν πιο συμφιλιωτικό τόνο, λέγοντας ότι δεν ήγειρε, κατά τη διάρκεια του τετ α τετ τους, το θέμα των αμφιλεγόμενων σχολίων του Τούρκου ηγέτη κατά τη διάρκεια προεκλογικών συλλαλητηρίων.

Επιπλέον, επισήμανε ότι δεν ζήτησε από τον Ερντογάν να σταματήσει να προβάλει πλάνα από το βίντεο της επίθεσης.

«Όχι, δεν το ζήτησα επειδή αισθάνθηκα ότι δεν χρειαζόταν να το ζητήσω, επειδή δεν το κάνουν πια», δήλωσε ο Πίτερς στους δημοσιογράφους σε μια σύνοδο της Οργάνωσης Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), όπου συναντήθηκε με τον Ερντογάν.

Πού να ‘ξερε! Μόλις δύο ώρες αργότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέκοψε την ομιλία που εκφωνούσε στην επαρχία του Ικονίου, προκειμένου το κοινό να παρακολουθήσει τα πλάνα από το βίντεο με τους πυροβολισμούς, που ο δράστης μετέδωσε στο Facebook την 15η Μαρτίου.

Οι εικόνες ήταν θολές, έπειτα από τεχνική επεξεργασία, όμως ο ήχος των πυροβολισμών ακουγόταν καθαρά.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας επιδιώκει να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματός του AKP στις δημοτικές εκλογές της 31ης Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, έδειξε διαφορετικές εκδοχές του βίντεο τουλάχιστον 12 φορές σύμφωνα με όσα αναφέρει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας μετέβη στη χώρα με μια αντιπροσωπεία και είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε προτού έρθω εδώ. Συζητήσαμε και συμφωνήσαμε τι πρέπει να κάνουμε» είπε ο Ερντογάν στους ψηφοφόρους του στο Ικόνιο, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ
Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο οποίος διαρκεί σχεδόν έξι μήνες
Στενά του Ορμούζ
Η Ιρανή φοιτήτρια με τα εσώρουχα που έγινε σύμβολο: «Την κρατούσαν δεμένη και της έκαναν αντιψυχωσικές ενέσεις»
Η ίδια καταγγέλλει ότι κατά τη μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα το κεφάλι της τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πόδια γυναίκας αστυνομικού, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει
Ιράν
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ