Κόσμος

Αργεντινή: Φορολογεί τους πλουσιότερους για να βοηθηθούν οικογένειες που επλήγησαν από τον κορονοϊό

Η κάτω βουλή του Κογκρέσου της Αργεντινής ξεκίνησε σήμερα να συζητά ένα νομοσχέδιο που επιδιώκει να συγκεντρώσει το ποσό των 300 δισεκατομμυρίων πέσο (3,75 δισεκατομμύρια δολάρια) μέσω ενός φόρου στις μεγάλες περιουσίες.

Στόχος της είναι να χρηματοδοτήσει προγράμματα που στοχεύουν να βοηθήσουν οικογένειες, οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Το νομοσχέδιο, το οποίο στηρίζει η κυβέρνηση, ενδέχεται να εγκριθεί αργότερα σήμερα, εάν η συζήτηση δεν συνεχιστεί μετά τα μεσάνυχτα, όπως προβλέπουν ορισμένα τοπικά ΜΜΕ. Η Γερουσία αναμένεται να συζητήσει το νομοσχέδιο πριν από το τέλος του μήνα, μόλις πάρει το πράσινο φως της βουλής.

Οι πολίτες με περιουσία άνω των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, περίπου 12.000 στον αριθμό, θα κληθούν να καταβάλουν τον ενιαίο φόρο ύψους 2%. Οι εισφορές θα αυξάνονται προοδευτικά όσο αυξάνεται η περιουσία, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο.

Περισσότεροι από 35.700 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Αργεντινή από τη νόσο Covid-19 μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει το μοντέλο του Onlyfans που είχε εντοπιστεί ετοιμοθάνατο στο Ντουμπάι: «Εκατομμυριούχοι με κακοποίησαν και απείλησαν να με σκοτώσουν»
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ που επέζησε από άγρια επίθεση που δέχτηκε στο Ντουμπάι το 2025, περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε, καταγγέλλει τις αρχές του Εμιράτου για συγκάλυψη και ζητά δικαιοσύνη
Η 21χρονη Μαρία Κόβαλτσουκ
Reuters: Οι κίνδυνοι για τον Τραμπ από το «Βατερλό» στο Ιράν, «ζοφερές οι συνέπειες του αδιεξόδου»
«Η συνέχιση του πολέμου θα ασκούσε περαιτέρω πίεση στον Τραμπ, τα ποσοστά του οποίου στις δημοσκοπήσεις μειώνονται ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον Νοέμβριο»
Ντόναλντ Τραμπ