Κόσμος

“Αρνάκι” στη Μέρκελ ο Ερντογάν: Θέλουμε επίλυση προβλημάτων με διάλογο και στη βάση του Διεθνούς Δικαίου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πολυαναμενόμενο τηλεφώνημα Ερντογάν – Μέρκελ έγινε πριν από λίγο, με φόντο την ένταση που προκαλεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο με την παράνομη Navtex και τον περίπλου του Oruc Reis.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κατά την επικοινωνία του κ. Ερντογάν με την κ. Μέρκελ συζητήθηκαν περιφερειακά ζητήματα, ιδίως οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και “οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του διεθνούς δικαίου και του διαλόγου”.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση της Τουρκικής Προεδρίας:

erdogan merkel

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκία: 13 συλλήψεις μελών του CHP – «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το κόμμα από διορισμένους επιτρόπους» λέει ο Οζγκιούρ Οζέλ
O Οζέλ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αφήσει την αντιπολίτευση «χωρίς ηγέτη, χωρίς κόμμα και χωρίς επιλογή»
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Ιράν: «Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις» – Σε «θέση μάχης» ο Τραμπ για νέες επιθέσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο
Στην Τεχεράνη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Πακιστάν - Τι αναφέρουν αμερικανικά μέσα για τις νέες απειλές Τραμπ και τα σχέδιά του για νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν
Γυναίκα περπατάει στην Τεχεράνη