Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αρνείται το debate ο Μπάιντεν αν ο Τραμπ «έχει ακόμη Covid»

Αρνείται το debate ο Μπάιντεν αν ο Τραμπ «έχει ακόμη Covid»

Ο Τζο Μπάιντεν «αδημονεί» να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στο δεύτερο προεδρικό debate αλλά αν ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ακόμα Covid, τότε ο Δημοκρατικός υποψήφιος δεν θα κατέβει στην τηλεμαχία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, βέβαια, που αντιμετωπίζει τον κορονοϊό σαν… γριπούλα, «φωνάζει» ότι θα είναι εκεί στο debate.

Το δεύτερο debate ανάμεσα σε Ντόναλντ Τραμπ και τον Τζο Μπάιντεν είναι προγραμματισμένο για τις 15 Οκτωβρίου, στο Μαϊάμι. Ούτε 14 μέρες απ’ όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βγήκε από το νοσοκομείο όπου για τρεις μέρες νοσηλεύτηκε με κορονοϊό δηλαδή.

Click4more «Μπουρλότο» Τραμπ! Παγώνει τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς – Οργισμένη η Πελόζι

Αν τότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ακόμη Covid, το debate δεν πρέπει να γίνει είπε ο Τζο Μπάιντεν. «Δεν ξέρω ποια είναι η κατάστασή του πλέον. Αδημονώ να τον αντιμετωπίσω, όμως ελπίζω απλά να εφαρμοστούν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας», είπε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών μιλώντας σε δημοσιογράφους που καλύπτουν την προεκλογική του εκστρατεία.

«Νομίζω ότι αν έχει ακόμη την COVID, δεν πρέπει να κάνουμε το debate», τόνισε ο 77χρονος Μπάιντεν, που έχει προβάδισμα του ενόψει των εκλογών, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Ο Μπάιντεν αύξησε τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις μετά το πρώτο debate, που χαρακτηρίστηκε χαοτικό, με τους δύο αντιπάλους να μιλάνε ο ένας πάνω στον άλλο και να ανταλλάσσουν ύβρεις.

Τρεις ημέρες μετά την πρώτη τηλεμαχία, ο 74χρονος Τραμπ ανακοίνωσε ότι προσβλήθηκε από τον SARS-CoV-2 και πέρασε τρεις μέρες στο νοσοκομείο, απ’ όπου βγήκε το βράδυ της Κυριακής και μετέτρεψε την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο και χολιγουντιανό σόου.

Click4more Μισέλ Ομπάμα “έξω από τα δόντια” για Τραμπ: Ρατσιστής που δηλητηριάζει την ψυχή των Αμερικανών

Μέλη της οικογένειας του προέδρου, περιλαμβανομένης της Μελάνια Τραμπ (η οποία επίσης είναι θετική στον κορονοϊό αλλά τουλάχιστον τηρεί την καραντίνα) είχαν βγάλει τις μάσκες μέσα στην αίθουσα όπου διεξήχθη η πρώτη τηλεμαχία, στο Κλίβλαντ.

«Την επόμενη φορά, φρονώ ότι πρέπει να τηρήσουμε όλοι πολύ αυστηρές συστάσεις», είπε ο Μπάιντεν. «Έχει μολυνθεί πολύς κόσμος. Έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα».

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα οποία καταγράφει μακράν τον βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στον κόσμο, πλέον περισσότερους από 210.000 θανάτους.

Μπάιντεν: Ο Τραμπ γύρισε την πλάτη τους Αμερικανούς

Ο Τζο Μπάιντεν κατηγόρησε επίσης τον Ντόναλντ Τραμπ πως «γύρισε την πλάτη» στους Αμερικανούς, διακόπτοντας απότομα τις διαπραγματεύσεις στο Κογκρέσο για το νέο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ, την οποία έχει γονατίσει ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού.

Ανακοινώνοντας ξαφνικά ότι αναστέλλει για μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου τις διαπραγματεύσεις με τους Δημοκρατικούς για τα νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των εταιρειών, ο Τραμπ «σας γύρισε την πλάτη», έγραψε στο Twitter ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα.

«Μην απατάσθε: κι αν δεν έχετε πια δουλειά, αν η επιχείρησή σας έκλεισε, αν το σχολείο του παιδιού σας έχει κλείσει, αν βλέπετε κόσμο να απολύεται γύρω σας, ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε σήμερα ότι τίποτα από όλα αυτά, απολύτως τίποτα, δεν τον ενδιαφέρει», σημείωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις