Κόσμος

Αρνητικό το δεύτερο τεστ κορονοϊού στον Πρόεδρο της Πορτογαλίας

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα, που αναμένεται να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές που γίνονται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, βρέθηκε αρνητικός στον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, λίγο μετά ένα πρώτο διαγνωστικό τεστ όπου είχε βρεθεί θετικός, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία.

«Το αποτέλεσμα του τεστ που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα (…) ήταν αρνητικό. Ο πρόεδρος παραμένει σε απομόνωση και αναμένει την πραγματοποίηση ενός επιβεβαιωτικού τεστ», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της.

Η προεδρία ανακοίνωσε χθες βράδυ πως ο αρχηγός του κράτους, ηλικίας 72 ετών, βρέθηκε θετικός και τέθηκε σε απομόνωση, χωρίς συμπτώματα.

Την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος πέρασε κάποιες ώρες σε «προληπτική απομόνωση» όταν έμαθε πως άτομο του περιβάλλοντός του είχε βρεθεί θετικό. Τότε είχε βρεθεί αρνητικός και δεν είχε τεθεί σε καραντίνα γιατί η επαφή του με το άτομο αυτό θεωρήθηκε «χαμηλού κινδύνου» από τις υγειονομικές αρχές.

Ο Ρεμπέλου ντε Σόουζα είναι το μεγάλο φαβορί των προεδρικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στις 24 Ιανουαρίου.

Μέχρι να μάθουν αν θεωρούνται επαφές του προέδρου έπειτα από μια σειρά τηλεοπτικών ντιμπέιτ, οι κυριότεροι υποψήφιοι ανέστειλαν κι εκείνοι τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Η προεκλογική εκστρατεία των επτά υποψηφίων, που ξεκίνησε επίσημα την Κυριακή, ανεστάλη ενόψει της αναμενόμενης ανακοίνωσης, αύριο, ενός νέου λοκντάουν προκειμένου να ανακοπεί η αναζωπύρωση των μολύνσεων από Covid-19 που σημειώνεται αυτή την περίοδο στην Πορτογαλία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φάρμακο για το Πάρκινσον οδήγησε Βρετανό δικηγόρο σε υπεξαίρεση 600.000 λιρών και εθισμό σε πορνό, αντίκες και συνόδους πολυτελείας
Λίγα χρόνια μετά την καταδίκη του, αφαίρεσε τη ζωή του - Πώς ο δικηγόρος εθίστηκε στο σεξ και έκλεψε χιλιάδες λίρες λόγω του φαρμάκου - Ελλιπή ενημέρωση καταγγέλλει η σύζυγός του που θρηνεί και για τον γιο της ο οποίος επίσης αυτοκτόνησε
Άντριου
Ζελένσκι: Ούτε ένας σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ουκρανία δεν έχει γλυτώσει από τα ρωσικά χτυπήματα
«Το ελάχιστο που θέλουν είναι το Ντονμπάς, η περιφέρεια του Ντονέτσκ, 100% για να το παρουσιάσουν ως νίκη», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Η Ζιζέλ Πελικό αποκαλύπτει ότι οι δικηγόροι του συζύγου της θέλησαν να παρουσιάσουν τους βιασμούς της ως sex tape – «Αυτές ήταν σκηνές εγκλήματος»
Συγκλονίζει η ιστορία της Ζιζέλ Πελικό από τη Γαλλία που είχε πέσει θύμα βιασμού με τον άνδρα της να την ναρκώνει και να την εκδίδει...
Ζιζέλ Πελικό