Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αρνητικό το δεύτερο τεστ κορονοϊού στον Πρόεδρο της Πορτογαλίας

Αρνητικό το δεύτερο τεστ κορονοϊού στον Πρόεδρο της Πορτογαλίας
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα, που αναμένεται να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία στις προεδρικές εκλογές που γίνονται σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, βρέθηκε αρνητικός στον νέο κορονοϊό SARS-CoV-2, λίγο μετά ένα πρώτο διαγνωστικό τεστ όπου είχε βρεθεί θετικός, ανακοίνωσε σήμερα η προεδρία.

«Το αποτέλεσμα του τεστ που πραγματοποιήθηκε τη νύχτα (…) ήταν αρνητικό. Ο πρόεδρος παραμένει σε απομόνωση και αναμένει την πραγματοποίηση ενός επιβεβαιωτικού τεστ», διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της.

Η προεδρία ανακοίνωσε χθες βράδυ πως ο αρχηγός του κράτους, ηλικίας 72 ετών, βρέθηκε θετικός και τέθηκε σε απομόνωση, χωρίς συμπτώματα.

Την περασμένη Τετάρτη, ο πρόεδρος πέρασε κάποιες ώρες σε «προληπτική απομόνωση» όταν έμαθε πως άτομο του περιβάλλοντός του είχε βρεθεί θετικό. Τότε είχε βρεθεί αρνητικός και δεν είχε τεθεί σε καραντίνα γιατί η επαφή του με το άτομο αυτό θεωρήθηκε «χαμηλού κινδύνου» από τις υγειονομικές αρχές.

Ο Ρεμπέλου ντε Σόουζα είναι το μεγάλο φαβορί των προεδρικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν στις 24 Ιανουαρίου.

Μέχρι να μάθουν αν θεωρούνται επαφές του προέδρου έπειτα από μια σειρά τηλεοπτικών ντιμπέιτ, οι κυριότεροι υποψήφιοι ανέστειλαν κι εκείνοι τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Η προεκλογική εκστρατεία των επτά υποψηφίων, που ξεκίνησε επίσημα την Κυριακή, ανεστάλη ενόψει της αναμενόμενης ανακοίνωσης, αύριο, ενός νέου λοκντάουν προκειμένου να ανακοπεί η αναζωπύρωση των μολύνσεων από Covid-19 που σημειώνεται αυτή την περίοδο στην Πορτογαλία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις