Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Άρθρο καταπέλτης για Τραμπ: Ανάξιος Πρόεδρος!

Άρθρο καταπέλτης για Τραμπ: Ανάξιος Πρόεδρος!

Το άρθρο για τον Ντόναλντ Τραμπ δημοσιεύθηκε στην Washington Post και δεν το έγραψε όποιος κι όποιος αλλά ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο Ρεπουμπλικάνος άλλοτε διεκδικητής του χρίσματος του GOP ώστε να είναι ο υποψήφιός του για την προεδρία. Ο Ρόμνεϊ επιτέθηκε με απίστευτη αλλά όχι αδικαιολόγητη σφοδρότητα εναντίον του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναφέροντας ότι προκαλεί «ταραχή» σε όλο τον κόσμο.

Ο Μιτ Ρόμνεϊ ασκεί κριτική σε πρόσφατες ενέργειες του Τραμπ. «Ο διορισμός ανθρώπων με ελάχιστη εμπειρία σε κορυφαίες θέσεις, η εγκατάλειψη συμμάχων που αγωνίζονται στο πλευρό μας, και ο ασυλλόγιστος ισχυρισμός του προέδρου ότι η Αμερική ήταν για καιρό το “κορόιδο” στις διεθνείς υποθέσεις αποτελούν τον ορισμό της προεδρίας του», έγραψε. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς του ζήτησε να σχολιάσει το άρθρο του Ρόμνεϊ.

Ο μορμόνος πολιτικός κάνοντας επίσης τον απολογισμό της προεδρίας του Τραμπ, της «συμπεριφοράς του τα τελευταία δύο χρόνια» αναφέρει ότι ο αμερικανός Πρόεδρος δεν μπόρεσε να ανέλθει στο ύψος των περιστάσεων, να περιβληθεί «το κύρος που συνεπάγεται το αξίωμά του».

Κατά τη διάρκεια της ασυνήθιστα σκληρής εσωκομματικής μάχης στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα το 2016, οι δύο τότε αντίπαλοι είχαν ανταλλάξει βαρείς χαρακτηρισμούς. Ο Ρόμνεϊ είχε πει πως ο Τραμπ είναι «απατεώνας» που προσπαθούσε να «πιάσει τον αμερικανικό λαό κορόιδο». Ο Τραμπ είχε αντιτάξει ότι ο Ρόμνεϊ «τό ‘πνιξε» (σ.σ. «choked like a dog», έκφραση της αργκό, ιδίως των αθλητικογράφων, που παραπέμπει σε κάποιον αδύναμο, που δειλιάζει ή χάνει την αυτοκυριαρχία του υπό πίεση) το 2012, όταν ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Ρόμνεϊ τόνισε ότι σκοπεύει να «τοποθετείται δημόσια» εναντίον «δηλώσεων ή πράξεων» του Τραμπ που θεωρεί «διχαστικές, ρατσιστικές, σεξιστικές, αντιμεταναστευτικές, διχαστικές ή καταστροφικές για τους δημοκρατικούς θεσμούς». Ο Ρόμνεϊ έχει υπερασπιστεί επανειλημμένα την ελευθερία του Τύπου, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι ο πρόεδρος επιτίθεται σε ΜΜΕ που χαρακτηρίζει «εχθρό του λαού».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις