Κόσμος

Άρχισαν και… αλληλογραφία τώρα Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν

Μια επιστολή που του απέστειλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν, στην οποία αναφέρεται στη σύνοδο κορυφής της Σιγκαπούρης και τις προσπάθειες για την βελτίωση των σχέσεων της Πιονγκγιάνγκ με την Ουάσινγκτον έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Ένα πολύ ωραίο γράμμα από τον πρόεδρο Κιμ της Βόρειας Κορέας. Επιτεύχθηκε μεγάλη πρόοδος!” ήταν η ανάρτηση που συνόδευε την επιστολή του Κιμ Γιονγκ Ουν και την αγγλική μετάφρασή της.

Στην επιστολή αυτή ο Κιμ αναφέρει ότι η πρώτη συνάντησή του με τον Τραμπ και η κοινή δήλωση που υπέγραψαν στη Σιγκαπούρη πριν από έναν μήνα, ήταν “πράγματι η αρχή μιας βαρυσήμαντης πορείας”. Εκφράζει επίσης την εκτίμησή του στον Τραμπ για τις προσπάθειες που καταβάλει για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών και την πιστή εφαρμογή της κοινής δήλωσής τους.

Ο Κιμ εμφανίζεται πεπεισμένος ότι “η ισχυρή βούληση, οι ειλικρινείς προσπάθειες και η μοναδική προσέγγιση” του ιδίου και του Τραμπ σε ό,τι αφορά τη μελλοντική σχέση των δύο κρατών “ασφαλώς θα καρποφορήσούν”. Ταυτόχρονα όμως ζητά από τον Αμερικανό πρόεδρο να προχωρήσει σε απτές ενέργειες “για να ενισχύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη”.

Η επιστολή αυτή φέρει ημερομηνία 6 Ιουλίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek