Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Άρχισαν τα όργανα στις ΗΠΑ – Ζητούν επανακαταμέτρηση ψήφων στη Φλόριντα!

Άρχισαν τα όργανα στις ΗΠΑ – Ζητούν επανακαταμέτρηση ψήφων στη Φλόριντα!
photo epa

Να μετρηθούν ξανά οι ψήφοι στη Φλόριντα των ΗΠΑ ζητά ο Δημοκρατικός απερχόμενος γερουσιαστής, Μπιλ Νέλσον, που χάνει οριακά την είσοδο στη Γερουσία.

Ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του, Ρικ Σκοτ, προηγείται στη Φλόριντα με οριακή διαφορά στην κούρσα για τη Γερουσία των ΗΠΑ. Ένας εκπρόσωπος του Νέλσον είπε ότι πρόκειται να γίνει επανακαταμέτρηση γιατί η αναμέτρηση είναι αμφίρροπη, όμως για να συμβεί αυτό η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων θα πρέπει να είναι μικρότερη από 0,5%. Ο Σκοτ προηγείται με διαφορά 35.000 ψήφων, σε σύνολο 8 εκατομμυρίων.

Στο μεταξύ οι ψηφοφόροι που συμμετείχαν στις ενδιάμεσες εκλογές της 6ης Νοεμβρίου ξεπέρασαν τα 113 εκατομμύρια, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τα 83 εκατομμύρια που ψήφισαν στις αντίστοιχες εκλογές του 2014.

Η συμμετοχή εκτιμάται ότι ανήλθε στο 49% των εγγεγραμμένων, αν και το σύστημα των ΗΠΑ καθιστά πολύ δύσκολο τον ακριβή υπολογισμό της.Το CBS μετέδωσε ότι φέτος οι ψηφοφόροι ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 100 εκατομμύρια σε ενδιάμεσες εκλογές.

Στις προεδρικές εκλογές του 2016 συμμετείχαν 137 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ για τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις