Κόσμος

Άσαντ: Είδε απεσταλμένο του Πάπα – 23 οι νεκροί από βομβαρδισμό στην Ιντλίμπ!

Σε 23 ανήλθαν οι νεκροί από ρωσική αεροπορική επιδρομή σε αγορά στην Ιντλίμπ, Ο ρωσικός στρατός διαψεύδει. Την ανησυχία του Πάπα Φραγκίσκου για τους αμάχους της Ιντλίμπ εξέφρασε στον Σύρο πρόεδρο Άσαντ απεσταλμένος του Ποντίφικα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε τουλάχιστον 23 ανήλθαν σήμερα οι νεκροί στη Συρία από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο αγορά της επαρχίας Ιντλίμπ, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις του Μπασάρ Αλ Άσαντ σφυροκοπούν εδώ και σχεδόν τρεις μήνες μαζί με τις συμμαχικές τους ρωσικές δυνάμεις για την ανάκτηση του ελέγχου της, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ωστόσο ο ρωσικός στρατός διέψευσε ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές σε αγορά της επαρχίας.

Η περιοχή της Ιντλίμπ, την οποία ελέγχουν τζιχαντιστές και φιλοξενεί ομάδες ανταρτών, και οι γύρω περιοχές της αποτελούν από τα τέλη Απριλίου στόχο φονικών αεροπορικών πληγμάτων και πυρών του πυροβολικού των δυνάμεων του Σύρου προέδρου και των ρωσικών αεροσκαφών.

Άσαντ: Τραγωδία χωρίς τέλος

Περισσότεροι από 650 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους σε σχεδόν τρεις μήνες βομβαρδισμών, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ 330.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη βία, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το πρωί της Δευτέρας (22.7.2019) στην πόλη Μααρέτ αλ Νουμάν, πολλά ρωσικά αεροπορικά πλήγματα είχαν στόχο αγορά οπωροκηπευτικών στην οποία βρίσκονται επίσης κατοικίες, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Τουλάχιστον “23 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι 19 ήταν άμαχοι, ενώ οι υπόλοιποι 4 δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη”, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Σωστικά συνεργεία της οργάνωσης Λευκά Κράνη βοηθούμενα από κατοίκους μεταφέρουν τραυματίες, σύμφωνα με φωτορεπόρτερ που συνεργάζεται με το AFP.

Από τα πλήγματα αυτά τραυματίστηκαν επίσης 45 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο γνωστοποίησε ότι υπάρχουν και αγνοούμενοι όπως και τραυματίες που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια κτιρίων.

Την Κυριακή (21.7.20129) στην περιοχή της Ιντλίμπ, 18 άμαχοι, οι 7 εκ των οποίων ήταν παιδιά, σκοτώθηκαν από επιδρομές που αποδόθηκαν κυρίως στις κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά και στις ρωσικές συμμαχικές τους δυνάμεις από το Παρατηρητήριο.

Την ίδια ώρα την ανησυχία του Πάπα Φραγκίσκου για την ανθρωπιστική κατάσταση στη βορειοδυτική Συρία εξέφρασε τη Δευτέρα (22.7.2019) σε συνάντησή του με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ απεσταλμένος του Ποντίφικα.

Ο καρδινάλιος Πίτερ Κόντουο Απία Τουρκσόν επέδωσε στον Άσαντ επιστολή στην οποία ο Ποντίφικας εκφράζει “βαθιά ανησυχία” για την κατάσταση στη Συρία και ιδιαίτερα για τον άμαχο πληθυσμό στην επαρχία Ιντλίμπ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ολική έκλειψη Ηλίου: Πού θα τη δείτε live από NASA και ESA – Το σπάνιο φαινόμενο που βυθίζει την Ευρώπη στο σκοτάδι
Πριν από την ανατολή του Ήλιου, έξι πλανήτες θα είναι ορατοί στον πρωινό ουρανό, σχηματίζοντας ένα εντυπωσιακό τόξο, ενώ το βράδυ αναμένεται η κορύφωση των Περσείδων
Ηλιακή έκλειψη
Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία: Μικρά «θαύματα» μετά από 30 ώρες στα ερείπια – Συνεχίζεται η αναζήτηση επιζώντων μέσα στο απόλυτο χάος
Ανεπίσημοι υπολογισμοί, με βάση πλατφόρμα στο διαδίκτυο όπου κόσμος αναφέρει πως δικοί του αγνοούνται, δείχνει πως κάπου 4.000 άνθρωποι είναι ακόμη άγνωστο τι έχουν απογίνει
Διασώστες σε κτίριο μετά το σεισμό στην Κολομβία