Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ασάνζ: Χίλαρι Κλίντον και ISIS έχουν τους ίδιους χρηματοδότες [vids]

Ασάνζ: Χίλαρι Κλίντον και ISIS έχουν τους ίδιους χρηματοδότες [vids]

Σκληρή επίθεση στη Χίλαρι Κλίντον από τον Τζούλιαν Ασάνζ που κατηγορεί την υποψήφια των Δημοκρατικών πως παραπλανεί τους Αμερικανούς γύρω από την πραγματική έκταση της υποστήριξης του Ισλαμικού Κράτους από τους συμμάχους της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή.

Σε email του 2014 που δημοσιοποίησαν τα WikiLeaks τον περασμένο μήνα η Χίλαρι Κλίντον προέτρεπε τον John Podesta, τότε σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα, να “ασκήσει πίεση” στο Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία “που παρέχουν παράνομη οικονομική και υλικοτεχνική στήριξη στο Ισλαμικό Κράτος και άλλες ριζοσπαστικές σουνιτικές ομάδες”.

“Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε όλη τη συλλογή”, τονίζει ο Ασάνζ στο δεύτερο απόσπασμα από το John Pilger Special που θα μεταδοθεί ηλεκτρονικά από το RT το Σάββατο. Το WikiLeaks του Ασάνζ έχει δημοσιοποιήσει τρεις φορές ηλεκτρονικά μηνύματα που σχετίζονται με τη Χίλαρι Κλίντον μέσα στη χρονιά.

“Όλοι οι σοβαροί αναλυτές γνωρίζουν, και ακόμα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συμφωνήσει, πως κάποιοι Σαουδάραβες υποστηρίζουν και χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος αλλά κάποιοι πρίγκιπες χρησιμοποιούν τα χρήματα από το πετρέλαιο για να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά στην πραγματικότητα η κυβέρνηση το αποδοκιμάζει. Στο email όμως αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ είναι αυτοί που χρηματοδοτούν το Ισλαμικό Κράτος”.

Η συνέντευξη του Ασάνζ στην πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο διήρκησε 25 λεπτά και μίλησε με τον Pilger για τη σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στην επίσημη θέση της Κλίντον, τη μη κερδοσκοπική του συζύγου της και των αξιωματούχων της Μέσης Ανατολής, τονίζοντας πως δεν ήταν ειλικρινής η έκφραση της επιθυμίας της να καταπολεμήσει την τρομοκρατία.

John Pilger: Οι Σαουδάραβες, οι Καταριανοί, οι Μαροκινοί, οι του Μπαχρέιν, αλλά κυρίως οι δύο πρώτοι, δίνουν όλα αυτά τα χρήματα στο Clinton Foundation ενώ η Χίλαρι Κλίντον γραμματέας του κράτους και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εγκρίνει τις μαζικές πωλήσεις όπλων, ειδικά στη Σαουδική Αραβία.

Julian Assange: Υπό τη Χίλαρι Κλίντον έγινε η μεγαλύτερη συμφωνία πώλησης όπλων στον κόσμο με τη Σαουδική Αραβία. Ξεπέρασαν τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, οι συνολικές εξαγωγές όπλων από τις ΗΠΑ διπλασιάστηκαν σε αξία δολαρίου.

John Pilger: Φυσικά η συνέπεια αυτού είναι ότι η περιβόητη τρομοκρατική ομάδα, που ονομάζεται ISIL ή ISIS, έχει δημιουργηθεί σε μεγάλο βαθμό με χρήματα ανθρώπων που δίνουν τα χρήματά τους στο Clinton Foundation;

Julian Assange: Ναι

Όσο για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζούλιαν Ασάνζ υποστηρίζει ότι δεν θα του επιτρέψουν να κερδίσει. “Οι τράπεζες, οι διανοούμενοι, οι εταιρείες όπλων κ.α. είναι ενωμένοι πίσω από τη Χίλαρι Κλίντον. Και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επίσης. Ιδιοκτήτες μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι”.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε