Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Ασήμαντο θέμα για τον Τραμπ οι δεκάδες νεκροί Παλαιστίνιοι – “Είναι μεγάλη μέρα για το Ισραήλ”

Ασήμαντο θέμα για τον Τραμπ οι δεκάδες νεκροί Παλαιστίνιοι – “Είναι μεγάλη μέρα για το Ισραήλ”

Μπορεί οι Παλαιστίνιοι να σκοτώνονται κατά δεκάδες από τα Ισραηλινά πυρά, ωστόσο φαίνεται πως αυτό δεν αποτελεί κάποιο θέμα για τον. Ο αμερικανός χαιρέτισε ως «μεγάλη ημέρα για το Ισραήλ» τη μεταφορά της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

«Η κλιμάκωση προς την τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00 έχει ήδη αρχίσει», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, υπογραμμίζοντας πως το τηλεοπτικό δίκτυο Fox, το οποίο παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε πρωί, θα μεταδώσει απ’ ευθείας την τελετή.

Η Ιβάνκα Τραμπ και ο Τζάρεντ Κούσνερ, η μεγαλύτερη κόρη και ο γαμπρός του αμερικανού προέδρου, που είναι επίσης σύμβουλοί του, θα συμμετάσχουν στην τελετή που θα αρχίσει στις 16:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), μαζί με εκατοντάδες αξιωματούχους των δύο χωρών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έμεινε στην Ουάσινγκτον και στη διάρκεια της τελετής θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Την ίδια ώρα φυσικά που γίνονταν αυτές οι “χαρούμενες” δηλώσεις, ο Ισραηλινός στρατός αφαιρούσε τη ζωή από δεκάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων είναι και από ένα 14χρονο αγόρι αλλά και από έναν άνθρωπο σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις