Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ασταμάτητος Κιμ! Νέα δοκιμή πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

Ασταμάτητος Κιμ! Νέα δοκιμή πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα
Φωτογραφία Reuters

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που πρόκειται να κάνουν ΗΠΑ και Νότια Κορέα αποτελούν για την Πιονγκγιάνγι «κατάφωρη παραβίαση» των όσων έχουν συμφωνηθεί. Γι’ αυτό και η Βόρεια Κορέα κάνει τη μια βαλλιστική δοκιμή μετά την άλλη.

Για πολλοστή φορά σε διάστημα λίγων ημερών, η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε τα ξημερώματα της Τρίτης (06.08.2019) άλλους δύο πυραύλους άγνωστου τύπου προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας.

Τη νέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας στη Σεούλ.

Οι δοκιμές από την Πιονγκιάνγκ γίνονται ως «απάντηση» του Κιμ Γιονγκ Ουν στις ασκήσεις που πρόκειται να κάνουν μέσα στον Αύγουστο ΗΠΑ και Νότια Κορέα. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο που μετέδωσε το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Φωτογραφία Reuters
Φωτογραφία Reuters

Με αυτό, η Βόρεια Κορέα χαρακτηρίζει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια «κατάφωρη παραβίαση» όσων είχαν συμφωνηθεί στις συνομιλίες ανάμεσα στην Πιονγκγιάνγκ και την Ουάσινγκτον και ένδειξη ότι η αμερικανική και η νοτιοκορεάτικη κυβέρνηση δεν έχουν την «πολιτική βούληση» να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Η βορειοκορεάτικη θέση παραμένει «αμετάβλητη» και είναι πως η χώρα θέλει να επιλυθούν τα ζητήματα «μέσω διαλόγου», αλλά θα «είμαστε αναγκασμένοι να αναζητήσουμε νέο δρόμο, όπως έχουμε αφήσει να γίνει σαφές ήδη» αν ΗΠΑ και Νότια Κορέα συνεχίσουν τις «εχθρικές στρατιωτικές κινήσεις» τους, συμπληρώνεται στο ίδιο κείμενο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις