Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ασθενής με κορονοϊό πέθανε «στον αέρα»: Πανικός σε πτήση της United Airlines

Ασθενής με κορονοϊό πέθανε «στον αέρα»: Πανικός σε πτήση της United Airlines

Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν μέσα σε αεροπλάνο της United Airlines. Άνθρωπος που νοσούσε με Covid-19 άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ συνεπιβάτες του προσπαθούσαν να τον σώσουν με κίνδυνο να κολλήσουν κι εκείνοι κορονοϊό!

Όλα έγιναν σε πτήση της United Airlines που έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νέα Ορλεάνη. Ήταν η σύζυγος του που αποκάλυψε ότι μπορεί να έπασχε από κορονοϊό, αφού μια εβδομάδα πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο είχε εμφανίσει συμπτώματα και είχε χάσει την όσφρηση και τη γεύση του.

Επιβάτες της πτήσης της United Airlines αποκάλυψαν ότι ο άνδρας που πέθανε δυσκολευόταν να αναπνεύσει, έτρεμε και ίδρωνε ακόμη και πριν από την απογείωση του αεροπλάνου.

Από τη στιγμή που απογειώθηκε το αεροπλάνο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε ραγδαία, ενημερώθηκε ο κυβερνήτης και αποφάσισε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στη Νέα Ορλεάνη ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Click4more Κορονοϊός: Σωρηδόν οι χώρες απαγορεύουν τις πτήσεις από και προς την Βρετανία

Ύστερα από μια ώρα στον αέρα, ο άνδρας σταμάτησε να αναπνέει. Το πλήρωμα ρώτησε αν κάποιος από τους άλλους επιβάτες ήταν γιατρός και αρκετοί ήταν εκείνοι που σηκώθηκαν για να βοηθήσουν.

Οι περιγραφές σοκάρουν: κατά τη διάρκεια των μαλάξεων (δεν του δόθηκε το φιλί της ζωής), τα κόκκαλά του ακούγονταν για να «σπάνε» και ο άνθρωπος είχε μελανιάσει. Παρόλο που μπορεί να είχε κορονοϊό, πολλοί ήταν οι επιβάτες που δεν το σκέφτηκαν να προσπάθησαν να τον σώσουν.

Ένας από τους επιβάτες που προσπάθησαν να σώσουν τον άνδρα, ρώτησε τη σύζυγό του για το ιατρικό του ιστορικό. Εκείνη δεν του είπε ότι είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό αλλά ότι θα έκαναν τεστ όταν θα έφταναν στο Λος Άντζελες.

Όταν έφτασαν στα επείγοντα του νοσοκομείου στη Νέα Ορλεάνη, η γυναίκα του επιβάτη παραδέχτηκε ότι ο σύζυγός της ήταν θετικός στον κορονοϊό. Που σημαίνει ότι είπε ψέματα για να επιβιβαστεί στην πτήση για το Λος Άντζελες! Το CDC επικοινώνησε με την εταιρία και τους ενημέρωσαν ότι ο άνδρας είχε κορονοϊό. Η πτήση, αφού ο άνδρας και η σύζυγός του αποβιβάστηκαν για να πάνε στο νοσοκομείο, αναχώρησε ξανά, με το κάθισμα που καθόταν ο ασθενής να παραγκωνίζεται.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις