Κόσμος

Αστυνομικός χαρίζει μπότες σε άστεγο ζητιάνο – Συγκλονιστική ΦΩΤΟ

Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου και πραγματικά συγκλονίζει!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο αστυνομικός Λόρενς ντε Πρίμο έγινε ήρωας χωρίς να το θέλει όταν μια τουρίστρια από την Αριζόνα απαθανάτισε τη σκηνή και έστειλε τη φωτογραφία στην αστυνομία της Νέας Υόρκης. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο αστυνομικός να προσφέρει ένα ζευγάρι μπότες σε έναν άστεγο ζητιάνο, ο οποίος ήταν ξυπόλητος μέσα στο κρύο.

Η συγκλονιστική φωτογραφία έκανε το γύρο του διαικτύου και προκάλεσε χαμός από θετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στις 14 Νοεμβρίου, ο αστυνομικός έκανε περιπολία κοντά στη διάσημη “Τάιμς Σκουέρ” όταν είδε στο πεζοδρόμιο τον άστεγο ζητιάνο με τα πόδια “γυμνά και γεμάτα φουσκάλες”, γράφουν οι New York Times

“Έκανε φοβερό κρύο. Φορούσα δυο ζευγάρια κάλτσες και παρόλα αυτά κρύωνα”, είπε ο αστυνομικός στην εφημερίδα.

Η ώρα ήταν 21:30 και ο ντε Πρίμο μπαίνει τότε σε ένα κατάστημα υποδημάτων και αγοράζει ένα ζευγάρι μπότες με επένδυση γούνας για 75 δολάρια. Ο πωλητής, του έκανε μάλιστα και έκπτωση. Η γυναίκα που έβγαλε τη φωτογραφία, και διηγείται το περιστατικό στη σελίδα της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Facebook, σημειώνει ότι είδε τον αστυνομικό να γονατίζει και να βάζει τα καινούργια παπούτσια στον άστεγο.

“Ο αστυνομικός δεν περίμενε κανένα αντάλλαγμα και δεν ήξερε ότι τον έβλεπα”, γράφει η Τζένιφερ Φόστερ, τονίζοντας ότι ποτέ της δεν είχε “εντυπωσιαστεί τόσο”.

Κατά την επιστροφή της από τις διακοπές, έστειλε τη φωτογραφία στην αστυνομία της Νέας Υόρκης που αποφάσισε με τη σειρά της να τη δημοσιεύσει την Τρίτη.

Η φωτογραφία έκανε από τότε το γύρο των κοινωνικών δικτύων: πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι την “ενέκριναν”, περισσότεροι από 200.000 την μοιράστηκαν μεταξύ τους, ενώ περίπου 50.000 την έχουν σχολιάσει.

Ο νεαρός αστυνομικός είπε στους New York Times ότι κράτησε στην τσέπη του την απόδειξη της αγοράς του, για να θυμάται ότι “μερικές φορές η ζωή είναι πολύ πιο δύσκολη για τους άλλους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζει σ΄ένα καροτσάκι του σούπερ-μάρκετ – Συγκλονιστικές εικόνες

 

Στην εντατική άστεγος μετά από φωτιά στο κατάλυμά του

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επιστρέφει στην Ελλάδα ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού - Σε καραντίνα στο «Αττικόν» για 45 μέρες
Θα μεταφερθεί πρώτα με ολλανδικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας και στη συνέχεια με ειδική πτήση της πολεμικής αεροπορίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Το κρουαζιερόπλοιο Hondius με τα κρούσματα χανταϊού 13
Σε εξέλιξη η επιχείρηση για την απομάκρυνση των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό - Αναχώρησαν από την Τενερίφη οι Ισπανοί και οι Γάλλοι
Ο 70χρονος Έλληνας που βρισκόταν στο κρουαζιερόπλοιο θα πετάξει για Ολλανδία και από εκεί θα τον παραλάβει αεροσκάφος της Πολεμικής μας Αεροπορίας για να τον μεταφέρει στην Ελλάδα
REUTERS