Κόσμος

Ασυμμάζευτος… Ακάρ από τα κατεχόμενα: «Οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους»

Στην Αμμόχωστο βρέθηκε σήμερα ο Χουλουσί Ακάρ που συνεχίζει την περιοδεία του στα κατεχόμενα. Κάλεσε την Ελλάδα να… «μαζέψει τα μυαλά» της και επέμεινε ότι η Τουρκία δεν θα φύγει από την Κύπρο! Επανάλαβε ότι η στάση της Άγκυρας «είναι όπως και πριν 45 χρόνια» και πως η Κύπρος «είναι εθνικό μας θέμα».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα κατεχόμενα παραμένει ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και για ακόμη μια φορά δεν απέφυγε τις ακραία προκλητικές δηλώσεις. Κάλεσε τους… γείτονες της Τουρκίας, δηλαδή την Ελλάδα, να «μαζέψουν τα μυαλά τους», επανέλαβε ότι τα κατοχικά στρατεύματα δεν θα φύγουν από την Κύπρο και ζήτησε από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να πάει μαθήματα από το παρελθόν!

[read4more]

Ο Ακάρ βρίσκεται από την Παρασκευή στα κατεχόμενα και το πρωί του Σαββάτου (10.08.2019), αφού επισκέφτηκε στρατιωτικές μονάδες βρέθηκε, σύμφωνα με τη Χουριέτ, στην Αμμόχωστο, στηρίζοντας έτσι τους τουρκοκύπριους που τον τελευταίο καιρό έχουν δηλώσει πως θέλουν να «ανοίξουν» τη μαρτυρική πόλη για να την κατοικήσουν.

Η επίσκεψη Ακάρ στα κατεχόμενα αλλά και οι ακραία προκλητικές δηλώσεις του γίνονται την ώρα που ξεκινούν νέες προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Και ενώ χθες συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά το «ναυάγιο» του Κραν Μοντανά ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο Ακάρ έρχεται να δυναμιτίσει ξανά το κλίμα.

«Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη κάποιοι το θεωρούν αυτό αδυναμία. Όταν χρειαστεί εμείς παίρνουμε το δίκαιό μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Γι’ αυτό οι γείτονές μας πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους και τα γεγονότα πρέπει να τα δουν αντικειμενικά. Εμείς ως εγγυήτρια δύναμη ικανοποιούμε όλες τις υποχρεώσεις μας», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη.

Και επανέλαβε ότι τα τουρκικά στρατεύματα δεν πρόκειται να φύγουν από την Κύπρο. «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στο νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους και αυτό να το γνωρίζουν όλοι», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Ο Ακάρ επανέλαβε επίσης ότι το θέμα της Κύπρου είναι «εθνικό ζήτημα» για την Τουρκία και μάλιστα… συμβούλευσε τη νέα ελληνική κυβέρνηση θα μην προκαλέσει… προβλήματα και να πάρει “μαθήματα” από το παρελθόν!

«Η άποψη μας, και η κεντρική άποψη μας για το θέμα (σ.σ. για την Κύπρο) είναι όπως και πριν 45 χρόνια. Η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι αντικειμενική να πάρει μαθήματα από το παρελθόν και να προσπαθήσουν να μην φέρουν τα γεγονότα στην μη επίλυση αλλά να προχωράμε επιλύοντας θέματα».

Απευθυνόμενος στους Τούρκους στρατηγούς, ο Ακάρ είπε πως «η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Όλοι πρέπει να το ξέρουν και να μην κάνουν λάθη. Εμείς στην πραγματικότητα στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο είμαστε υπέρ της καλής γειτονίας. Πρώτα ο πρόεδρος μας κι εμείς μιλάμε με ειλικρίνεια και με αρχές και υποστηρίζουμε όσα λέμε», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες και από eleftherostypos.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραγωδία στη Βραζιλία: Ο τραγουδιστής Oliver Tree, ανάμεσα στους νεκρούς της σύγκρουσης ελικοπτέρων στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Ο 32χρονος μουσικός, γνωστός για τα viral βίντεό του, ανάμεσα στους έξι ανθρώπους που σκοτώθηκαν όταν δύο ελικόπτερα συγκρούστηκαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο
Oliver Tree
Η Γενεύη «φλέγεται»: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της G7 στη Γαλλία
Διαδηλωτές στη Γενεύη συγκρούστηκαν με την αστυνομία, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητο και έσπασαν τα παράθυρα μιας τράπεζας, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 στη γειτονική Γαλλία
Γενεύη
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό απειλούν να τορπιλίσουν μια συμφωνία ΗΠΑ και Ιράν - Τραμπ: «Είπα στον Νετανιάχου τι στο διάολο κάνεις;»
Μετά τα πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται για μια «πιθανή» επίθεση στην ισραηλινή επικράτεια
REUTERS