Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

“Άτακτο” Brexit στις 31 Οκτωβρίου βλέπουν στις Βρυξέλλες!

“Άτακτο” Brexit στις 31 Οκτωβρίου βλέπουν στις Βρυξέλλες!
Reuters (αρχείο)

“Σοβαρό κίνδυνο” αποχώρησης ης Μεγάλης Βρετανίας (Brexit) από την Ε.Ε. άνευ συμφωνίας βλέπει Ευρωπαίος διπλωμάτης, μετέδωσε αργά τη νύχτα το Sky News.

Συγκεκριμένα, επικαλούμενο διπλωματική πηγή, την οποία δεν κατονόμασε, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο αποκάλυψε πως μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση (σ.σ. Γαλλία;) θεωρεί ότι υπάρχει “σοβαρός κίνδυνος” για άτακτο Brexit.

Δηλαδή για διαζύγιο Λονδίνου – Βρυξελλών άμεσα και χωρίς συμφωνία για τη μεταβατική περίοδο, μέσα την προσεχή εβδομάδα, πιθανότατα την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου.

Click4more: Brexit – Τζόνσον σε Κόρμπιν: Φέρσου σαν άνδρας και πάμε σε εκλογές!

Νωρίτερα την Παρασκευή (25.10.2019), Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι οι πρεσβευτές των χωρών – μελών της Ε.Ε. συμφώνησαν απόλυτα ότι πρέπει να υπάρξει παράταση της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Αντίθετα, πηγή προσκείμενη στο περιβάλλον του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σημείωνε αργότερα με νόημα ότι το Λονδίνο δεν έχει παρουσιάσει επαρκή επιχειρήματα για να εξασφαλίσει την αναβολή του Brexit.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. άνευ συμφωνίας την 31η Οκτωβρίου, στην περίπτωση που οι χώρες – μέλη δεν συμφωνήσουν να υπάρξει αναβολή του.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις