Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Avicii: Σε στενό κύκλο η κηδεία του – Άγνωστη μέχρι σήμερα η αιτία θανάτου

Avicii

Πέρασαν 7 εβδομάδες από τον θάνατο που σόκαρε τον κόσμο και η οικογένεια του DJ Avicii τέλεσε σε στενό οικογενειακό κύκλο την κηδεία του.

Ήταν στις 20 Απριλίου που ο DJ Avicii, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Tim Berling, που έβαλε τέλος στη ζωή του στην πόλη Muscat, στο Ομάν.

Μετά τον θάνατό του, η οικογένειά του έγραψε μια ανοιχτή επιστολή στην οποία σημείωνε ότι ο 28χρονος DJ Avicii δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο και ήθελε την ειρήνη.

Η ιδιωτική κηδεία του 28χρονου Σουηδού DJ και μουσικού παραγωγού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο νεκροταφείο Skogskyrkogården, στη νότια Στοκχόλμη, που έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Ο φίλος του Jesse Waits πόσταρε στο Instagram φωτογραφία από την κηδεία. Κάτι που έκανε και ο γαμπρός του Joakim Sterner που πόζαρε μπροστά από έναν σταυρό.

View this post on Instagram

❤️

A post shared by Jesse Waits (@jessecwaits) on

https://www.instagram.com/p/Bj0LJppBiGt/?utm_source=ig_embed

Τον περασμένο μήνα η μάνατζερ του DJ Avicii είχε ανακοινώσει πως η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί παρουσία των ανθρώπων που ήταν πιο κοντά του.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα η αιτία θανάτου του. Ωστόσο η οικογένειά του φάνηκε να υποστηρίζει πως αυτοκτόνησε, σημειώνοντας πως πάλευε με τις σκέψεις του.

Στην ανοιχτή επιστολή περιέγραφαν τον DJ Avicii ως μια εύθραυστη καλλιτεχνική ψυχή και ευαίσθητο άντρα που δεν ήταν φτιαγμένος για τη μηχανή στην οποία κατέληξε.

“Πάλευε με τις σκέψεις του για το νόημα, τη ζωή, την ευτυχία. Δεν άντεχε να συνεχίσει άλλο. Ήθελε την ειρήνη”. Μέρες μετά τον θάνατό του αποκαλύφθηκε ότι είχε σχέση με το μοντέλο Tereza Kačerová και ήταν στοργικός πατέρας για τον μικρό της γιο.

Η Tereza είχε αναρτήσει μια ανοιχτή επιστολή στο Instagram όπου αποκάλυπτε ότι σχεδίαζαν με τον DJ Avicii να κάνουν τα δικά τους παιδιά. Συνόδευε το συγκινητικό μήνυμα με μια σειρά από φωτογραφίες τους.

Η απόσυρση του Avicii

Παρά την επιτυχία του μετά το single Le7els το 2011, ο Avicii το 2016 ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τις ζωντανές εμφανίσεις. Αντιμετώπιζε για χρόνια προβλήματα υγείας που προκαλούνταν από το τρομακτικό άγχος και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Το πρόσφατο ντοκιμαντέρ “Avicii: True stories” έριχνε φως στην ακραία πίεση που βίωνε. Έκανε 320 live εμφανίσεις τον χρόνο. Αποκάλυπτε πως το αλκοόλ είχε γίνει το δεκανίκι του. Τον βοηθούσε να μπορεί να παίζει καθημερινά στη διάρκεια της περιοδείας του. Τον βοηθούσε με το έντονο άγχος που βίωνε.

Στα 21 του χρόνια είχε διαγνωστεί με οξεία παγκρεατίτιδα. Εν μέρει έφταιγε η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Στη διάρκεια της σύντομης καριέρας του έκανε τεράστια περιουσία. Μόνο το 2014 είχε κερδίσει 28 εκατομμύρια δολάρια.

Τον ίδιο είχαν αρχίσει να μην τον ενδιαφέρουν τα χρήματα. Ήταν το 2013 που παρατηρούσε ότι τελικά δεν χρειαζόταν τόσα πολλά χρήματα.

Το 2012 είχε δωρίσει πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Feeding America. Το 2013 δώρισε 1 εκατομμύριο ευρώ στον οργανισμό βοήθειας Radiohjälpen.

Πηγή: Dailymail

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις