Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυξάνει την πίεση στη Ρωσία ο Μπάιντεν – Στέλνει χιλιάδες στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη

Αυξάνει την πίεση στη Ρωσία ο Μπάιντεν – Στέλνει χιλιάδες στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ενέκρινε την επιπλέον ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη, εν μέσω του αδιεξόδου με τη Ρωσία για την Ουκρανία και το Πεντάγωνο αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι στρατεύματα θα αναπτυχθούν τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Μπάιντεν ενέκρινε επίσημα τις μετακινήσεις στρατευμάτων, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο αξιωματούχος.

Ο αμερικανικός στρατός έθεσε σε συναγερμό την περασμένη εβδομάδα περίπου 8.500 στρατιώτες, προκειμένου να είναι έτοιμοι να αναπτυχθούν στην Ευρώπη, εφόσον ήταν αναγκαίο, πιθανόν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους συμμάχους των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, μπροστά σε μια ρωσική ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων κοντά στην Ουκρανία.

Ο Μπάιντεν στέλνει περίπου 2.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ στην Πολωνία και τη Γερμανία αυτήν την εβδομάδα, είπε Αμερικανός αξιωματούχος στο Reuters. Η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε ότι τα στρατεύματα θα έρθουν από το Φορτ Μπραγκ, στη Βόρεια Καρολίνα.

Περί τους 1.000 στρατιώτες θα επανατοποθετηθούν από τη Γερμανία στη Ρουμανία, στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ που είναι κοντύτερα στη Ρωσία, είπε επίσης ο αξιωματούχος στο Reuters.

Πηγή: Reuters / AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ-

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις