Κόσμος

Αυστηρή προειδοποίηση Βρυξελλών σε Άγκυρα για την NAVTEX του Γιαβούζ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η απόφαση της Τουρκίας για παράταση της NAVTEX για το Γιαβούζ, θα πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις”. Αυτό  τονίζει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων, Πίτερ Στάνο.

Παράλληλα, o Πίτερ Στάνο επισημαίνει ότι “η Ε.Ε. ζητεί, επίσης, παρόμοιες αποφάσεις με την Κύπρο. Η ανακοίνωση της Τουρκίας την Τρίτη (15.09.2020) σχετικά με την επέκταση της NAVTEX για το Γιαβούζ, θα πυροδοτήσει περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια στιγμή που υπάρχει η ευκαιρία να συνεχίσει την άμεση αποκλιμάκωση και να συνεχίσει τον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες είναι η μόνη πορεία προς μόνιμες λύσεις”.

Ειδικότερα, ο Κοινοτικός αξιωματούχος αναφέρει για τη NAVTEX ότι “η πρόσφατη απόσυρση του ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις, είναι ένα σημαντικό βήμα που ανοίγει το δρόμο για έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εφιάλτης δίχως τέλος στο Νεπάλ: 2.478 αγνοούμενοι μετά τις φονικές πλημμύρες – Στους 633 οι νεκροί
Το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι δεν έχει εντοπιστεί η τύχη 90 Αμερικανών, ενώ αντίστοιχες αναφορές έχουν γίνει από την Αυστραλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Ρωσία και χώρες της Ασίας
Καταστροφές στο Νεπάλ