Παρασκευή, 19 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Αυστραλία: Δασοφύλακες σκότωσαν τον κροκόδειλο που κατασπάραξε 12χρονη  

Αυστραλία: Δασοφύλακες σκότωσαν τον κροκόδειλο που κατασπάραξε 12χρονη  
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Δασοφύλακες στην Αυστραλία εντόπισαν και σκότωσαν τον κροκόδειλο που είχε κατασπαράξει ένα 12χρονο κορίτσι την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (10.07.2024) η αστυνομία.

Τα ίχνη του παιδιού, που βρήκε φρικτό θάνατο από κροκόδειλο, είχαν χαθεί στις 2 Ιουλίου όταν κολυμπούσε στο ποτάμι κοντά στην Παλάμπα, μια απομακρυσμένη κοινότητα στην Αυστραλία μόλις 350 κατοίκων. Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με τη συνδρομή πλωτών και εναέριων μέσων.

Δύο ημέρες αργότερα, εντοπίστηκαν ανθρώπινα υπολείμματα και κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων διαπιστώθηκε ότι ανήκαν στη 12χρονη. Τα σημάδια από τα σαγόνια του κροκόδειλου ήταν εμφανή. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ήταν η πρώτη θανατηφόρα επίθεση κροκόδειλου σε άνθρωπο, στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας, από το 2018.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, η αστυνομική διεύθυνση αναφέρει ότι δασοφύλακες εντόπισαν και σκότωσαν την Κυριακή τον κροκόδειλο, μήκους 4,2 μέτρων, ο οποίος κατασπάραξε το παιδί.

«Όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα είχαν τρομερό αντίκτυπο στην οικογένεια (της 12χρονης) και η τοπική αστυνομία εξακολουθεί να προσφέρει κάθε δυνατή υποστήριξη», ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Έρικα Γκίμπσον, μεταφέροντας έκκληση να γίνει σεβαστή η επιθυμία της οικογένειας να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Υπολογίζεται ότι στη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας ζουν περισσότεροι από 100.000 κροκόδειλοι, περισσότεροι από κάθε άλλη πολιτεία ή επικράτεια της χώρας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις