Κυριακή, 26 Μαΐ
23oC Αθήνα

Αυστραλία: Δεκάδες μαύρα δελφίνια βρέθηκαν σε ακτή – Μεγάλη κινητοποίηση για τη σωτηρία τους

Αυστραλία: Δεκάδες μαύρα δελφίνια βρέθηκαν σε ακτή – Μεγάλη κινητοποίηση για τη σωτηρία τους

Από δεκάδες μαύρα δελφίνια γέμισε ακτή στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και οι πιθανότητες να επιβιώσουν είναι ελάχιστες  σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Από τα μαύρα δελφίνια που εξόκειλαν σε ακτή της Αυστραλίας τα 26 ήταν ήδη νεκρά, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πάρκων και Πανίδας της πολιτείας Δυτική Αυστραλία, η οποία απέστειλε εσπευσμένα στην περιοχή «εργαζόμενους σε υπηρεσίες προστασίας της φύσης, ειδικούς των επιστημών της θάλασσας και κτηνιάτρους».

Ο συνολικός αριθμός των μαυροδέλφινων που εξόκειλαν στον όρμο Τόμπι, νότια του Περθ, ενδέχεται να φτάνει τα 160, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Το προσωπικό που εστάλη εκεί θα προσπαθήσει να τραβήξει κάποια από τα μαυροδέλφινα στα ανοιχτά, αλλά «η ευθανασία των κητών που εξοκείλουν δείχνει εν γένει να αποτελεί τη λύση» την πιο ενδεδειγμένη για να γλιτώσουν από ένα παρατεταμένο μαρτύριο, υπογραμμίζει η Υπηρεσία.

Ολοένα και συχνότερα εντοπίζονται κήτη που έχουν εξοκείλει μαζικά σε ακτές στον κόσμο, ενώ τα αίτια του φαινομένου αυτού δεν έχουν εξακριβωθεί επιστημονικά μέχρι σήμερα.

Τον Ιούλιο δεκάδες μαυροδέλφινα πέθαναν αφού εξόκειλαν στην ακτή Τσέινες, περίπου 400 χιλιόμετρα ανατολικά του όρμου Τόμπι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις