Κόσμος

Αυστραλία: Διαδηλώτρια προσπάθησε να σπάσει αυγό στο κεφάλι του πρωθυπουργού της χώρας [video]

Δεν έχει προηγούμενο το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στην Αυστραλία με πρωταγωνίστρια μια νεαρή γυναίκα. Προσπάθησε να σπάσει αυγό στο κεφάλι του πρωθυπουργού.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με έναν πρωτότυπο τρόπο θέλησε να διαμαρτυρηθεί μια διαδηλώτρια στην Αυστραλία. Κατά τη διάρκεια δημόσιας συγκέντρωσης στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 18ης Μαΐου μια 25χρονη γυναίκα, η οποία και συνελήφθη προσπάθησε να σπάσει ένα αυγό στο κεφάλι του πρωθυπουργού της χώρας Σκοτ Μόρισον.

Φρουροί όρμησαν μέσα σε δευτερόλεπτα στη νεαρή, που φόραγε σκούφο και κάζουαλ ρούχα, και την απομάκρυναν αμέσως.

«Έχουμε θέσει υπό κράτηση μια γυναίκα σε σχέση με ένα περιστατικό με τον πρωθυπουργό το πρωί», δήλωσε ο επιθεωρητής Σκοτ Ράσελ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Όλμπερι και πρόσθεσε ότι διενεργείται έρευνα για το συμβάν. Η αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της νέας.

«Το αυγό φαίνεται πως χτύπησε τον πρωθυπουργό στο κεφάλι», ανέφερε η αστυνομία της επαρχίας σε ανακοίνωσή της.

Ο Μόρισον εικονίζεται να τρίβει το κεφάλι του, αφού το αυγό , που δεν έσπασε, περνά ξυστά από το κεφάλι του, πριν να προσφέρει βοήθεια σε μια γυναίκα που έπεσε κάτω όταν η ασφάλεια επενέβη για να συλλάβει τη διαδηλώτρια, δείχνουν πλάνα που κατέγραψαν τηλεοπτικές κάμερες στην εκδήλωση.

Δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός, διαβεβαίωσε η αστυνομία.

«Θα αντισταθούμε ακλόνητοι στους τραμπουκισμούς, είτε πρόκειται για [ενέργειες] αυτών των θρασύδειλων ακτιβιστών που δεν σέβονται κανέναν, είτε πρόκειται για [ενέργειες] συνδικαλιστών», ανέφερε ο Μόρισον μέσω Twitter μετά το συμβάν.

Ο ηγέτης των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) Μπιν Σόρτεν χαρακτήρισε την πράξη της νεαρής «απαράδεκτη» και έκανε λόγο για «αισχρή συμπεριφορά» από πλευράς της.

Η Σάλι ΜακΜάνους, επικεφαλής του Συμβουλίου Εργατικών Συνδικάτων της Αυστραλίας, επέκρινε από την πλευρά της τον Μόρισον διότι καταφέρθηκε εναντίον των συνδικαλιστών με αφορμή τη νεαρή με το αυγό.

«Μοιάζετε να μην έχετε κανέναν σεβασμό για την αλήθεια, ούτε κανέναν ενδοιασμό να κατηγορήσετε άδικα συμπολίτες σας. Δεν θα υποστηρίζαμε ποτέ τέτοιες συμπεριφορές», ανέφερε η ΜακΜάνους σε ανάρτησή της σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Στο Όλμπερι, στην εκλογική περιφέρεια όπου έκανε περιοδεία ο Σκοτ Μόρισον, φαβορί θεωρείται ένας ανεξάρτητος υποψήφιος, καθώς οι ψηφοφόροι στις αγροτικές περιοχές μοιάζουν να εγκαταλείπουν το κυβερνών κόμμα των Φιλελεύθερων.

Η νεαρή είπε σε δημοσιογράφους ότι η πράξη της «μιλάει από μόνη της», ενώ αναφέρθηκε στη νήσο Μάνους, στην Παπούα Νέα Γουινέα, όπου η Αυστραλία διατηρεί κέντρα κράτησης προσφύγων εδώ και χρόνια, σύμφωνα με την εφημερίδα The Australian.

Αυτό ήταν το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας στην Αυστραλία. Τον Μάρτιο, έφηβος έσπασε αυγό πάνω στο κεφάλι αμφιλεγόμενου ακροδεξιού βουλευτή που διατεινόταν πως για το μακελειό σε δύο τεμένη στην Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας (51 νεκροί· ένας αυστραλός ακροδεξιός δικάζεται το τρέχον διάστημα για τη σφαγή) φταίει η πολιτική της χώρας αυτής όσον αφορά τη μετανάστευση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή
Ρούμπιο: «Οι ΗΠΑ περιμένουν απάντηση από το Ιράν στην πρόταση για τερματισμό του πολέμου μέσα στην μέρα»
Ο Ρούμπιο σχολίασε τα δημοσιεύματα, για το Ιράν που έχει φτιάξει ή προσπαθεί να φτιάξει νέα υπηρεσία για τον έλεγχο στην κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ: «Αυτό θα ήταν πολύ προβληματικό και απαράδεκτο»
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο