Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυστραλία: Επιβάτες κρουαζιερόπλοιου εγκλωβισμένοι λόγω επικίνδυνων μικρο-οργανισμών

Αυστραλία: Επιβάτες κρουαζιερόπλοιου εγκλωβισμένοι λόγω επικίνδυνων μικρο-οργανισμών

Μια υπερσυγκέντρωση επικίνδυνων μικρο-οργανισμών έχει εγκλωβίσει τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιου στην Αυστραλία σε διεθνή ύδατα εδώ και πάνω από μία εβδομάδα.

Στο κύτος του κρουαζιερόπλοιου Viking Orion έχουν συσσωρευτεί μικρο-οργανισμοί, άλγη, θαλάσσιοι οργανισμοί και μικροσκοπικά ζώα τα οποία θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα για το οικοσύστημα της Αυστραλίας. 

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αυστραλίας, δύτες ανέλαβαν τον καθαρισμό από την συγκέντρωση του biofoul του κύτους του Viking Orion, κρουαζιερόπλοιου 930 θέσεων, ενώ παρέμενε αγκυροβολημένο στα διεθνή ύδατα, για την προστασία των υδάτων της Αυστραλίας από εν δυνάμει επικίνδυνους θαλάσσιους οργανισμούς.

Το Viking Orion, που νηολογήθηκε το 2018 και περιλαμβάνει εννέα καταστρώματα, ένα σπα, ένα θέατρο, τεράστιο χώρο αθλημάτων και μία πισίνα, αναχώρησε στις 23 Δεκεμβρίου από το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, αλλά δεν έχει πιάσει λιμάνι μετά τον απόπλου από το Γουέλινγκτον στις 26 Δεκεμβρίου.

Το κρουαζιερόπλοιο παραμένει αγκυροβολημένο ανοικτά της Αδελαΐδας στα διεθνή ύδατα και η εταιρεία βεβαιώνει ότι βρίσκεται σε επαφή με τους επιβάτες σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης για την ματαιωμένη κρουαζιέρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις