Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Αυστραλία: Έβρεξε ζωντανά ψάρια σε κωμόπολη 900 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα

Αυστραλία: Έβρεξε ζωντανά ψάρια σε κωμόπολη 900 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα

Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη σε μια κωμόπολη της Αυστραλίας, καθώς έβρεξε… ψάρια από τον ουρανό κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας. Αξιοσημείωτο είναι πως η συγκεκριμένη περιοχή βρίσκεται 900 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αυστραλίας, η βροχή με τα… ψάρια συνέβη στην στην πόλη Λατζαμάνου στη Βόρεια Επικράτεια, που απέχει κάπου 900 χλμ. από το Ντάργουιν που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα.

«Είδαμε μια μεγάλη καταιγίδα να κατευθύνεται προς την κοινότητά μας και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια συνηθισμένη βροχή. Αλλά όταν άρχισε να βρέχει, είδαμε ψάρια να πέφτουν απ’ τον oυρανό», δήλωσε στο αυστραλιανό ABC News ο δημοτικός σύμβουλος Άντριου Τζόνσον Τζαπανάνγκα.

Ένα παιδί κρατάει ένα από αυτά τα ψάρια:

Τα ψάρια… σπαρταρούσαν

Τα ψάρια «είχαν μέγεθος περίπου 2 δαχτύλων» και ήταν ακόμη ζωντανά όταν έπεσαν από τον ουρανό. Μάλιστα, τα παιδιά της περιοχής έτρεψαν να τα μαζέψουν και να τα βάλουν σε γυάλες, πιθανότατα για να τα κρατήσουν ως κατοικίδια.

Ο Τζαπανάνγκα δήλωσε, επίσης, ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει ξανασυμβεί στην πόλη αλλά δεν παύει κάθε φορά να τον εκπλήσσει. «Νομίζω ότι είναι μια ευλογία από τον Θεό», είπε ο δημοτικός σύμβουλος στο αυστραλιανό ABC News.

Πράγματι, το ίδιο φαινόμενο συνέβη στην περιοχή το 1974, το 2004 και το 2010 από ισχυρά ανοδικά ρεύματα, όπως π.χ. οι ανεμοστρόβιλοι που ρουφούν νερό και ψάρια από τα ποτάμια και τα ρίχνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις