Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αυστραλία: Μειώθηκαν τα κρούσματα μετά το lockdown

Αυστραλία: Μειώθηκαν τα κρούσματα μετά το lockdown
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν τον χαμηλότερο αριθμό νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τον τελευταίο μήνα, ενισχύοντας τις ελπίδες που εκφράζονται πως το lockdown στη δεύτερη πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, συνέβαλε να αποφευχθεί το δεύτερο κύμα σε εθνική κλίμακα.

Η χώρα κατέγραψε 226 νέες μολύνσεις σε 24 ώρες, τις συντριπτικά περισσότερες στην πολιτεία Βικτόρια, επίκεντρο της πανδημίας στην τρέχουσα φάση.

Ο αριθμός αυτός είναι ο χαμηλότερος μέσα σε ένα 24ωρο από τη 18η Ιουλίου, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 212 κρούσματα σε εθνικό επίπεδο.

Ο ημερήσιος απολογισμός είναι θεαματικά χαμηλότερος από τα 700 και πλέον κρούσματα που είχαν επιβεβαιωθεί μέσα σε μία ημέρα νωρίτερα μέσα στον Αύγουστο, σχεδόν όλα στη Βικτόρια.

«Βλέπουμε τους αριθμούς να ανεβοκατεβαίνουν τελευταία, αλλά κυρίως αυτό που βλέπουμε είναι μια συνεχιζόμενη πτωτική τάση», έκρινε ο Μάικλ Κιντ, ανώτερο στέλεχος των αυστραλιανών υπηρεσιών δημόσιας υγείας, ενημερώνοντας δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην Αυστραλία ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 438 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 (+17 στη Βικτόρια τις προηγούμενες 24 ώρες) επί συνόλου σχεδόν 24.000 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις