Κόσμος

Αυστραλία: Ρεκόρ ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο υψηλότερο επίπεδο από την αρχή της πανδημίας έφτασαν οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αυστραλίας όπως αναφέρουν τα τελευταία στοιχεία.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας της Αυστραλίας, στα νοσοκομεία βρίσκονταν χθες Δευτέρα 5.433 ασθενείς με τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός, από 5.001 μία εβδομάδα νωρίτερα.

Το προηγούμενο ρεκόρ (5.390) είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα είναι κάπου 377.550.

Το νέο κύμα της πανδημίας, εν μέσω χειμώνα στο νότιο ημισφαίριο, αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα και η πίεση στο σύστημα των νοσοκομείων ήδη είναι υψηλή.

Ο Κρις Μόι, αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αυστραλίας (Australian Medical Association, AMA), χαρακτήρισε «τεράστιο» τον αριθμό των νοσηλευομένων και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, κάνοντας για παράδειγμα ξανά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας.

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πάνω από 40.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 και εκατό θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες. Συνολικά, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας έχει ξεπεράσει τους 11.200 νεκρούς επί συνόλου 9,1 εκατ. κρουσμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχηγός ισραηλινού κόμματος μηνύει την σύζυγο του Νετανιάχου για δυσφήμιση: Τον κατηγορεί ότι γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς το 2023
Ο Γιαΐρ Γκολάν, αρχηγός των Δημοκρατικών, απαντώντας στις δηλώσεις της Σάρα Νετανιάχου, υπέβαλε μήνυση για δυσφήμιση και υποκίνηση σε βία, καταγγέλλοντας «θεωρίες συνωμοσίας που επινοήθηκαν από σκοτεινότερα μυαλά»
Μπέντζαμιν και Σάρα Νετανιάχου
Οι κυρώσεις της Βρετανίας για τους εβραϊκούς οικισμούς θα μπορούσαν να είναι «δώρο» για την κυβέρνηση Νετανιάχου στο Ισραήλ
Πώς τα μέτρα του Λονδίνου στο εμπόριο με τους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη θα μπορούσε να λειτουργήσει ως «μπούμερανγκ» και να ευνοήσει την δεξιά στο Ισραήλ
Προξενείο Βρετανίας στην Ιερουσαλήμ