Κόσμος

Αυστραλία: Ρεκόρ κρουσμάτων στη Βικτώρια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Βικτώρια της Αυστραλίας κατέγραψε 2 νέους θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο, ενώ σημείωσε και ρεκόρ 317 κρουσμάτων. 

Το προηγούμενο ρεκόρ (288) σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα. Συνολικά στην Αυστραλία, οι αρχές ανακοίνωσαν 327 κρούσματα.

click4more: Βραζιλία: Καμία βελτίωση! Άλλοι 1.233 άνθρωποι νεκροί από κορονοϊό

Η Βικτώρια, η πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κατοίκων στην Αυστραλία, έχει τεθεί σε απομόνωση από την υπόλοιπη χώρα εδώ και πάνω από μία εβδομάδα και θα παραμείνει για άλλες πέντε. Στους 4,9 εκατ. κατοίκους της Μελβούρνης, της πρωτεύουσάς της, έχει συστηθεί να μείνουν σπίτι και να μην βγαίνουν παρά μόνο αν είναι απολύτως αναγκαίο και αφού έχουν εξασφαλίσει σχετική άδεια από τις αρχές.

Ως σήμερα στην Αυστραλία καταμετρώνται συνολικά 113 θάνατοι και σχεδόν 11.000 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, απολογισμός αισθητά χαμηλότερος από άλλες ανεπτυγμένες χώρες, όμως η πρόσφατη ραγδαία αύξηση του αριθμού κρουσμάτων έχει θορυβήσει τις αρχές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156