Κόσμος

Αυστραλία: Σε διαθεσιμότητα ο υπουργός Παιδείας – Κατηγορείται ότι παρενόχλησε υπάλληλο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο υπουργός Παιδείας και Νεότητας της Αυστραλίας, Άλαν Τατζ, εν αναμονή του αποτελέσματος έρευνας εναντίον του για κατηγορίες για παρενόχληση που διατύπωσε πρώην υπάλληλος, όπως ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη (2.12.2021) ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον.

Η πρώην υπάλληλος Ρέιτσελ Μίλερ κατηγόρησε σήμερα Πέμπτη (2.12.2021) τον υπουργό Παιδείας της Αυστραλίας, Άλαν Τατζ, για παρενόχληση και συγκεκριμένα για συναισθηματική και σωματική κακοποίηση, στη διάρκεια σχέσης που είχαν το 2017.

Η Μίλερ, η οποία αποκάλυψε ότι είχαν σχέση πέρυσι, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι βίωσε μια «συναισθηματικά και, σε μία περίπτωση, σωματικά κακοποιητική σχέση» που χαρακτηριζόταν από κατάχρηση εξουσίας. Σε έναν καυγά τους, ο Τατζ την κλωτσούσε, όπως αποκάλυψε η ίδια.

Ο ίδιος ο υπουργός αρνήθηκε «τελείως και κατηγορηματικά» τις κατηγορίες αυτές μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε.

Μερικές ώρες μετά τις δηλώσεις της Μίλερ, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον δήλωσε ενώπιον του κοινοβουλίου ότι ο Τατζ δέχθηκε να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο της διεξαγωγής «ανεξάρτητης και δίκαιης έρευνας».

Η υπόθεση αυτή έρχεται στο φως της δημοσιότητας μερικές ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων επίσημης έρευνας για την «σεξιστική κουλτούρα» του κοινοβουλίου της Αυστραλίας, σύμφωνα με τα οποία περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους του κοινοβουλίου είχαν πέσει θύμα ηθικής ή σεξουαλικής παρενόχλησης ή σεξουαλικών επιθέσεων στη διάρκεια της εργασίας τους.

Το 2019 κοινοβουλευτική βοηθός κατηγόρησε υπουργό της Αυστραλίας ότι την βίασε μέσα στο γραφείο του προκαλώντας κύμα αγανάκτησης σε όλη τη χώρα και διαδηλώσεις. Η υπόθεση αυτή εξετάζεται τώρα από τη δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Απειλεί η Χεζμπολάχ μετά τον θάνατο του Αλί Χαμενεΐ: Θα εκπληρώσουμε το καθήκον μας απέναντι στην επιθετικότητα ΗΠΑ και Ισραήλ
«Όποιες κι αν είναι οι θυσίες, δεν θα εγκαταλείψουμε (...) το πεδίο της αντίστασης» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης Ναΐμ Κάσεμ
Ο Ναΐμ Κάσεμ
Ισραήλ: Βίντεο από το χτύπημα σε εγκαταστάσεις βαλλιστικών πυραύλων στο Ιράν – «Έχουμε καταστρέψει τα μισά τους αποθέματα»
«Στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης καταστρέψαμε περίπου τα μισά αποθέματα των πυραύλων του ιρανικού καθεστώτος και εμποδίσαμε την παραγωγή τουλάχιστον 1.500 επιπλέον πυραύλων» δήλωσε ο εκπρόσωπος των IDF
Ιρανικές εγκαταστάσεις βαλλιστικών πυραύλων στο στόχαστρο των ισραηλινών δυνάμεων