Κόσμος

Αυστραλία: Σε lockdown από σήμερα και η Καμπέρα με ένα μόλις κρούσμα κορονοϊού

Άμεση ήταν η επιβολή lockdown στην Καμπέρα, την πρωτεύουσα της Αυστραλίας, μετά τον εντοπισμό ενός μόνο κρούσματος κορονοϊού.

Περίπου 400.000 κάτοικοι της πόλης αυτής θα μπουν σε lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού από σήμερα στις 17:00 τοπική ώρα (11:00 ώρα Ελλάδας), ακολουθώντας εκατομμύρια άλλους κατοίκους της Αυστραλίας στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας.

«Πρόκειται για τον σοβαρότερο υγειονομικό κίνδυνο που αντιμετωπίσαμε στην περιοχή από την αρχή του έτους, ακόμη και από την αρχή της πανδημίας», τόνισε ο πρωθυπουργός της επικράτειας της αυστραλιανής πρωτεύουσας Άντριου Μπαρ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στην covid-19 ήταν ενεργό στην κοινότητα την περίοδο που μπορούσε να μεταδώσει τον ιό.

Αντίθετα με πολλές άλλες πόλεις της Αυστραλίας από την αρχή της πανδημίας το 2020 δεν έχει κηρυχθεί ποτέ lockdown στην Καμπέρα.

Αυτή την περίοδο ζουν σε καθεστώς lockdown περισσότεροι από 10 εκατομμύρια Αυστραλοί που κατοικούν στις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ. Οι αρχές ελπίζουν με αυτό τον τρόπο να μειωθεί ο αριθμός των κρουσμάτων.

Την Τετάρτη κηρύχθηκε lockdown σε μεγάλο μέρος του δυτικού τμήματος της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, καθώς οι αρχές ανησυχούν για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στον πληθυσμό των αυτοχθόνων που θεωρούνται πιο ευάλωτοι στον SARS-CoV-2.

«Ζητώ από όλη την κοινότητα των Αβορίγινων να παραμείνουν στα σπίτια τους, να υποβληθούν σε τεστ σε περίπτωση που εμφανίσουν συμπτώματα και να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό», τόνισε η Μαριάν Γκέιλ υφυπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Στην πολιτεία αυτή έχουν καταγραφεί από τα μέσα Ιουνίου, οπότε εντοπίστηκε ένα νέο ξέσπασμα της επιδημίας covid-19, σχεδόν 6.500 κρούσματα.

Το Σίδνεϊ, η πρωτεύουσα της πολιτείας ενδέχεται να παραμείνει σε lockdown για τουλάχιστον εννέα εβδομάδες, ενώ σε πολλά προάστια της πόλης επιβλήθηκαν σήμερα ακόμη πιο αυστηροί οι περιορισμοί.

Τους 18 πρώτους μήνες της πανδημίας του κορονοϊού η πολιτική της Αυστραλίας που συνίστατο σε μια εντατική εκστρατεία τεστ και ιχνηλάτησης επαφών, lockdown και κλείσιμο των συνόρων της χώρας απέδωσε καρπούς. Όμως η εκστρατεία ανοσοποίησης προχωρά με βραδείς ρυθμούς, με λίγο περισσότερο από το 20% των Αυστραλών να έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Εξάλλου η εμφάνιση του πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού στη χώρα επιδείνωσε την επιδημιολογική κατάσταση.

Μέχρι στιγμής στην Αυστραλία – μια χώρα 25 εκατομμυρίων κατοίκων – έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 37.500 κρούσματα covid-19 και έχουν καταγραφεί 946 θάνατοι λόγω της νόσου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω εάν πάθει κακό ο αγνοούμενος πιλότος του F-15 που καταρρίφθηκε πάνω από το Ιράν – Εντοπίστηκε ο δεύτερος πιλότος
Η Τεχεράνη χλευάζει τις αμερικανικές έρευνες για τον πιλότο και εκτοξεύει αντιαεροπορικά πυρά κατά των ελικοπτέρων Black Hawk που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης
Ντόναλντ Τραμπ
11
Το Ιράν απέρριψε 48ωρη εκεχειρία από τις «πληγωμένες» σε γόητρο και στρατιωτικό επίπεδο ΗΠΑ
Η Τεχεράνη δήλωσε στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις των ΗΠΑ
Λίβανος
Νεαρός έπεσε θύμα revenge porn από την πρώην σύντροφό του στην Βρετανία - Έστειλε γυμνές φωτογραφίες του στην μητέρα του
Στην 24χρονη επιβλήθηκε κοινοτική ποινή 12 μηνών με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας, να καταβάλει στον πρώην της αποζημίωση ύψους 600 λιρών, ενώ εκδόθηκε και περιοριστική εντολή που της απαγορεύει να επικοινωνήσει μαζί του
Βρετανική αστυνομία
Ο Τραμπ ζητά 152 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη λειτουργία του Αλκατράζ ως φυλακές
Το Αλκατράζ, που άνοιξε το 1934, είχε θεωρηθεί η αυστηρότερη και υψίστης ασφαλείας φυλακή της Αμερικής δεδομένης της τοποθεσίας του νησιού, των παγωμένων νερών και των ισχυρών ρευμάτων που το περιβάλλουν
Νησί Αλκατράζ