Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυστραλία: Χαμηλό τριμήνου στη Βικτόρια – Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Μελβούρνη

Αυστραλία: Χαμηλό τριμήνου στη Βικτόρια – Χαλαρώνουν τα μέτρα στη Μελβούρνη

Τη μικρότερη ημερήσια αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού κατέγραψε χθες (13.09.2020) η Βικτόρια, η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πολιτεία της Αυστραλίας και επίκεντρο του δεύτερου κύματος κορονοϊού στη χώρα.

Τα 35 κρούσματα που ανακοίνωσε η Βικτόρια είναι η μικρότερη αύξηση ημερήσιων νέων λοιμώξεων τους τελευταίους σχεδόν τρεις μήνες. Η πολιτεία της Αυστραλίας, το ίδιο διάστημα, κατέγραψε επίσης επτά νέους θανάτους.

Ο νέος αυτός απολογισμός έρχεται ενώ οι αυστηροί περιορισμοί του lockdown στην πολιτεία αρχίζουν από σήμερα (14.09.2020) να χαλαρώσουν οριακά.

Click4more Κορονοϊος: Αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο – Πάνω από 307.000 νέες μολύνσεις παγκοσμίως

Η Μελβούρνη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, τέθηκε σε αυστηρή καραντίνα στις αρχές Αυγούστου, όταν καταγράφονταν πάνω από 700 ημερήσια κρούσματα στην πολιτεία της Βικτόρια.

Από σήμερα θα διπλασιαστεί, στις δύο ώρες ημερησίως, ο χρόνος που μπορούν να περνούν εκτός της κατοικίας τους οι 5 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης, ενώ θα μειωθεί κατά μία ώρα η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Από την αρχή της πανδημίας στην χώρα συνολικά 27.000 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με την Covid-19 και 817 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας της νόσου.

Στη Βικτόρια έχει καταγραφεί περίπου το 75% όλων των κρουσμάτων της Αυστραλίας και το 90% των θανάτων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις