Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Αυστρία: Ανοίγει τα σύνορα με Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία

Αυστρία: Ανοίγει τα σύνορα με Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία
Reuters Αρχείο

Σχέδιο ανοίγματος συνόρων με Τσεχία, Σλοβακία και Ουγγαρία προωθεί η Αυστρία στο πλαίσιο επιστροφής στην κανονικότητα μετά τη σταδιακή υποχώρηση κρουσμάτων του κορονοϊού.

Αυτό δήλωσε την Τρίτη (19.05.2020) στην Αυστρία ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ έπειτα από βιντεοδιάσκεψη με τους ομολόγους του από την Τσεχία, Τόμας Πέτριτσεκ και τη Σλοβακία, Ιβάν Κόρτσοκ.

“Η απόφαση για το άνοιγμα των συνόρων θα μπορούσε να ληφθεί την επόμενη εβδομάδα οπότε θα καθοριστεί επίσης η συγκεκριμένη ημερομηνία για το άνοιγμα των συνόρων”, δήλωσε ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, σημειώνοντας πως “προς το παρόν γίνονται εντατικές εργασίες για την επιστροφή στην πλήρη ελευθερία ταξιδιού με τους Τσέχους, τους Σλοβάκους και τους Ούγγρους γείτονες, όπως υπήρχε πριν από την πανδημία του κορονοϊού”.

Η Αυστρία έχει συμφωνήσει μέχρι στιγμής μόνο με τη Γερμανία, την Ελβετία και το Λίχτενσταϊν να ανοίξουν πλήρως τα μεταξύ τους σύνορα από τα μέσα Ιουνίου. Οι έλεγχοι στα σύνορα με την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία χαλάρωσαν μονομερώς το Σαββατοκύριακο (16 – 17.05.2020), αλλά οι περιορισμοί εισόδου παρέμειναν σε ισχύ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις