Κόσμος

Αυστρία – εκλογές: Στον “αέρα” ο ακροδεξιός Στράχε – Ανατροπή από τους Σοσιαλιστές

Σε αντίθεση με την πρώτη πρόβλεψη της δημόσιας Αυστριακής Τηλεόραση η οποία το έφερνε στην τρίτη θέση, πίσω από το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων... Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του απερχόμενου καγκελάριου Κρίστιαν Κερν φαίνεται τελικά να "σώζεται" στη δεύτερη θέση.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην νέα εκτίμηση στις 20.00 ώρα Ελλάδας, οι Σοσιαλδημοκράτες καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με ποσοστό 26,9 %, πίσω από το πρώτο Λαϊκό Κόμμα με ποσοστό 31,6%, αλλά μπροστά από το Κόμμα των Ελευθέρων (26%).

Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση, το Λαϊκό Κόμμα αυξάνει το ποσοστό του κατά 7,6 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2013, το Σοσιαλδημοκρατικό διατηρεί ακριβώς το ποσοστό του από τις τελευταίες εκλογές, αλλά είναι πλέον δεύτερο σε δύναμη, ενώ το Κόμμα των Ελευθέρων αυξάνει τη δύναμή του κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία), συγκεντρώνοντας ποσοστό 5,2% (+0,2 %), ενώ ποσοστό 4,3 %, εξασφαλίζει η “Λίστα Πιλτς” του ανεξάρτητου Πέτερ Πιλτς, ο οποίος υπήρξε συνιδρυτής του κόμματος των Πράσινων και επί 31 χρόνια βουλευτής τους και είχε ανεξαρτητοποιηθεί τον περασμένο Ιούλιο.

Στη βάση αυτής της εκτίμησης, οι Πράσινοι με ένα 3,9%, δεν εξασφαλίζουν το όριο του 4% για την είσοδο τους στη Βουλή, στην οποία μάλλον δεν θα εκπροσωπούνται πλέον, ωστόσο ανοικτή παραμένει η δυνατότητα να βελτιώσουν το αποτέλεσμά τους από την καταμέτρηση των πάνω από 700.000 επιστολικών ψηφοδελτίων των οποίων η καταμέτρηση αρχίζει αύριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε θα ανακοινωθεί και το οριστικό τελικό αποτέλεσμα.

Σε σχέση με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης δυνατοί στη βάση της τελευταίας εκτίμησης εμφανίζονται ένας συνασπισμός Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων, που θεωρείται και ως πιθανότερη εκδοχή, ή ένας εκ νέου συνασπισμός ανάμεσα σε Λαϊκό Κόμμα και Σοσιαλδημοκράτες, του οποίου θα ηγείται, για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 30 χρόνια το Λαϊκό Κόμμα. Ένας συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών και Ελευθέρων θεωρείται μάλλον απίθανος, λόγω της απόρριψής του από τον απερχόμενο καγκελάριο Κρίστιαν Κερν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
WSJ: Το δίδαγμα της αρχαίας Αθήνας για τις υπερδυνάμεις του σήμερα και η επίκαιρη προειδοποίηση του Θουκυδίδη 2.400 χρόνια μετά
«Οι ισχυροί κάνουν ό,τι μπορούν και οι αδύναμοι υποφέρουν ό,τι πρέπει» - Η ιστορική φράση από τον διάλογο των Αθηναίων με τους Μηλίους το 416 π.Χ.
Πόλεμος στην Ουκρανία
Έχασε το μάτι του ο 40χρονος που μαχαιρώθηκε από τον Σομαλό στο Μπέλφαστ - Βομβαρδισμένο τοπίο η πόλη μετά τα επεισόδια
Από την Σκωτία η καταγωγή του τραυματία που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Δράστης και θύμα έμεναν στο ίδιο κτίριο - Προφυλακιστέος ο Σομαλός, μετά την απολογία του
Το θύμα της επίθεσης
5