Κόσμος

Αυστρία: Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να «ανταμείψει» όσους εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού

Κανένα είδος «ανταμοιβής», με τη μορφή κουπονιών ή παρόμοιων καρτών προπληρωμής, δεν σχεδιάζει η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πρασίνων για να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν εμβολιασμό, όπως είχε προταθεί νωρίτερα σήμερα από τον Αυστριακό Σύνδεσμο Εμπορίου για τη διάθεση ενός κουπονιού αξίας 50 ευρώ.

Μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς εμφανίστηκε το μεσημέρι επιφυλακτικός ως προς το εάν θα ήταν σωστό να υπάρξει κάποια ανταμοιβή για εκείνους που εμβολιάζονται, ενώ, από την πλευρά του, ο προερχόμενος από τους Πράσινους υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν σημείωσε ότι “το καλύτερο κίνητρο είναι η ενημέρωση”.

Όπως τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, οι φορολογούμενοι χρηματοδοτούν ούτως ή άλλως μεγάλο αριθμό χαμηλού κόστους ή και δωρεάν προσφορών, από τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ έως τους εμβολιασμούς, για τους οποίους δεν καταβάλλεται κανένα ποσό.

Επιπλέον υποστηρίζονται τοπικές δημιουργικές ιδέες για το πώς θα παρακινηθούν οι πολίτες, όπως πρόσφατα σε μια περιοχή του ομόσπονδου κρατιδίου της ‘Ανω Αυστρίας με τον εμβολιασμό όσων επισκέπτονται ένα κατάστημα εστίασης.

Όπως ανέφερε ο καγκελάριος, η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι η επικείμενη περαιτέρω χαλάρωση είναι δικαιολογημένη και πως “την 1η Ιουλίου μπορούμε τελικά να πραγματοποιήσουμε περαιτέρω βήματα ανοίγματος με καθαρή συνείδηση”.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι οι ανησυχίες του πληθυσμού λόγω της πιο μεταδοτικής παραλλαγής “Δέλτα” θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και αυτό που καθορίζει η κυβέρνηση είναι μόνο ελάχιστες προδιαγραφές και τα επί μέρους εννέα ομόσπονδα κρατίδια μπορούν πάντα, από την πλευρά τους, να επιβάλουν αυστηρότερα μέτρα.

Όποιος μπορεί να αποδείξει τουλάχιστον έναν εμβολιασμό “ή ότι πρόκειται να εμβολιαστεί πρέπει να λάβει κουπόνι το οποίο να μπορεί να εξαργυρωθεί σε όλες τις εταιρείες και επιχειρήσεις στην Αυστρία”, ήταν η πρόταση που είχε διατυπώσει νωρίτερα σήμερα ο Σύνδεσμος Εμπορίου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν με «πολύ ισχυρή δράση» αν διαδηλωτές οδηγηθούν στην κρεμάλα – Προτρέπει τους συμμάχους να φύγουν από την περιοχή
Σε ερώτηση για το τι εννοούσε νωρίτερα, λέγοντας προς τους Ιρανούς ότι «η βοήθεια είναι στο δρόμο», ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να απαντήσει
Ντόναλντ Τραμπ
Ελέφαντας έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους από την αρχή της χρονιάς στην Ινδία - Προσπαθούν να τον εντοπίσουν οι αρχές
Έντρομοι χωρικοί έχουν εγκαταλείψει τα αγροκτήματά τους και κλείνονται στα σπίτια τους μόλις πέσει το σκοτάδι γιατί φοβούνται ότι θα εμφανιστεί ο ελέφαντας
ελέφαντας
Αιματοκύλισμα στο Ιράν: Φόβοι για πάνω από 20.000 νεκρούς διαδηλωτές – Η εισαγγελία απειλεί τους «ταραξίες» με θανατική ποινή
Η εξέγερση εξαπλώνεται σε μεγάλες πόλεις, το διαδίκτυο παραμένει μπλοκαρισμένο και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν για πρωτοφανές μακελειό
Αυτοκίνητα καίγονται σε δρόμο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την κατάρρευση της αξίας του νομίσματος, στην Τεχεράνη του Ιράν
7