Κόσμος

Αυστρία: Η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να «ανταμείψει» όσους εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού

Κανένα είδος «ανταμοιβής», με τη μορφή κουπονιών ή παρόμοιων καρτών προπληρωμής, δεν σχεδιάζει η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και των Πρασίνων για να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να κάνουν εμβολιασμό, όπως είχε προταθεί νωρίτερα σήμερα από τον Αυστριακό Σύνδεσμο Εμπορίου για τη διάθεση ενός κουπονιού αξίας 50 ευρώ.

Μετά τη σημερινή εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς εμφανίστηκε το μεσημέρι επιφυλακτικός ως προς το εάν θα ήταν σωστό να υπάρξει κάποια ανταμοιβή για εκείνους που εμβολιάζονται, ενώ, από την πλευρά του, ο προερχόμενος από τους Πράσινους υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν σημείωσε ότι “το καλύτερο κίνητρο είναι η ενημέρωση”.

Όπως τόνισε ο Σεμπάστιαν Κουρτς, οι φορολογούμενοι χρηματοδοτούν ούτως ή άλλως μεγάλο αριθμό χαμηλού κόστους ή και δωρεάν προσφορών, από τα δωρεάν διαγνωστικά τεστ έως τους εμβολιασμούς, για τους οποίους δεν καταβάλλεται κανένα ποσό.

Επιπλέον υποστηρίζονται τοπικές δημιουργικές ιδέες για το πώς θα παρακινηθούν οι πολίτες, όπως πρόσφατα σε μια περιοχή του ομόσπονδου κρατιδίου της ‘Ανω Αυστρίας με τον εμβολιασμό όσων επισκέπτονται ένα κατάστημα εστίασης.

Όπως ανέφερε ο καγκελάριος, η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι η επικείμενη περαιτέρω χαλάρωση είναι δικαιολογημένη και πως “την 1η Ιουλίου μπορούμε τελικά να πραγματοποιήσουμε περαιτέρω βήματα ανοίγματος με καθαρή συνείδηση”.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι οι ανησυχίες του πληθυσμού λόγω της πιο μεταδοτικής παραλλαγής “Δέλτα” θα ληφθούν σοβαρά υπόψη και αυτό που καθορίζει η κυβέρνηση είναι μόνο ελάχιστες προδιαγραφές και τα επί μέρους εννέα ομόσπονδα κρατίδια μπορούν πάντα, από την πλευρά τους, να επιβάλουν αυστηρότερα μέτρα.

Όποιος μπορεί να αποδείξει τουλάχιστον έναν εμβολιασμό “ή ότι πρόκειται να εμβολιαστεί πρέπει να λάβει κουπόνι το οποίο να μπορεί να εξαργυρωθεί σε όλες τις εταιρείες και επιχειρήσεις στην Αυστρία”, ήταν η πρόταση που είχε διατυπώσει νωρίτερα σήμερα ο Σύνδεσμος Εμπορίου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Η Ελλάδα στη λίστα των χωρών του ΝΑΤΟ που θα επιβραβεύσει ο Τραμπ – Ποιες θα «τιμωρηθούν»
«Είναι αρκετά λυπηρό το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ γύρισε την πλάτη στον αμερικανικό λαό τις τελευταίες έξι εβδομάδες, ενώ αυτός είναι που χρηματοδοτεί την άμυνά του», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου
Ντόναλντ Τραμπ και Κυριάκος Μητσοτάκης
Το Ιράν δεν ανοίγει τα Στενά του Ορμούζ, πετρελαιοφόρο ανέκρουσε πρύμναν, εκατόμβη νεκρών στον Λίβανο, στον «αέρα» η εκεχειρία
Περισσότεροι από 182 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στον Λίβανο - «Η συμφωνηθείσα ανακωχή δεν αφορά την εκστρατεία κατά της Χεζμπολάχ», ξεκαθαρίζει ο Νετανιάχου
Διασώστες σε κατεστραμμένο κτίριο μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, στη Βηρυτό του Λιβάνου
Ο Τραμπ δυσαρεστημένος με το NATO, ανοίγει το ζήτημα αποχώρησης – «Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν»
Η ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αναδεικνύει τις διαφωνίες σχετικά με τη στρατιωτική υποστήριξη και συμμετοχή των συμμάχων σε διεθνείς κρίσεις, με τον Τραμπ να θέτει ανοιχτά το ζήτημα της εμπιστοσύνης και χρηματοδότησης της άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ