Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Αυστρία: Καμία συνεργασία με ακροδεξιούς λένε οι Σοσιαλδημοκράτες

Αυστρία: Καμία συνεργασία με ακροδεξιούς λένε οι Σοσιαλδημοκράτες
photo epa

Κατηγορηματικά εναντίον οποιουδήποτε συνασπισμού με το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων στην Αυστρία, τάχθηκε ο Αντρέας Σίντερ.

Ο επικεφαλής των υποψηφίων των Σοσιαλδημοκρατών στις ευρωεκλογές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στην Αυστρία, άσκησε σφοδρή κριτική κατά του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος και του αρχηγού του και Καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, του οποίου, όπως σημείωσε, ο κυβερνητικός συνασπισμός με το Κόμμα των Ελευθέρων επιφέρει «μεγάλη ζημία» στο κύρος της Αυστρίας στο εξωτερικό.

«Με τους Ελευθέρους δεν γίνεται κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντρέας Σίντερ, προσθέτοντας ότι «το πλέον επικίνδυνο» είναι το ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά και σε κάθε άλλο επίπεδο δεν είναι σωστό να συνασπίζεται κάποιος με αυτό το κόμμα, το οποίο, όπως σημείωσε, «συνεχώς ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές και κάθε ημέρα προκύπτει κάτι νέο».

Μάλιστα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρέπεμψε στο πρόσφατο σκάνδαλο του ξενοφοβικού και ρατσιστικού ποιήματος, στο οποίο εξέχων στέλεχος των Ελευθέρων, ο αντιδήμαρχος του Μπραουνάου -της γενέτειρας του μεγαλύτερου εγκληματία στην ιστορία της ανθρωπότητας, του Αδόλφου Χίτλερ- συνέκρινε πρόσφυγες και μετανάστες με τους αρουραίους.

Ο Αντρέας Σίντερ -ο οποίος είχε διατελέσει για πολλά χρόνια υφυπουργός Οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών στην Αυστρία- επισήμανε επίσης τους δεσμούς των Ελευθέρων με την, όπως είπε, «Συμμορία του Μιλάνου» γύρω από τον προερχόμενο από τη Λέγκα του Βορρά Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, όπως και με τους «κάθε Λε Πεν στην Ευρώπη, που όλοι τους επιδιώκουν την καταστροφή της Ευρώπης εκ των έσω».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα προηγούμενα χρόνια είχαν υπάρξει στο εσωτερικό του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ευρείες συζητήσεις, ως προς τη στάση του απέναντι στο Κόμμα των Ελευθέρων, κατά τις οποίες η «δεξιά» πτέρυγα των Σοσιαλδημοκρατών, θεωρώντας πως αυτό θα ήταν η λύση για τη συνεχή μείωση της δύναμης τους, φερόταν να ζητά μία προσέγγιση με τους Ελεύθερους ή ακόμη και έναν συνασπισμό μαζί τους.

Από την άλλη πάλι, η αριστερο-φιλελεύθερη πτέρυγα παρέμενε πιστή στα ομόφωνα ψηφίσματα όλων των συνεδρίων του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος εναντίον οποιασδήποτε συνεργασίας με το Κόμμα των Ελευθέρων, έχοντας επανειλημμένα καταγγείλει την οποιαδήποτε συνεργασία με την Ακροδεξιά ως «καταστροφική».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις