Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αυστρία: Κατά ενός δεύτερου lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού οι πολίτες της χώρας

Αυστρία: Κατά ενός δεύτερου lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού οι πολίτες της χώρας

Καθόλου θετικοί στο ενδεχόμενο νέων σκληρών μέτρων κατά του κορονοϊού είναι οι πολίτες στην Αυστρία και σε μεγάλο ποσοστό εκφράζουν την αντίθεσή τους.

Σαφώς κατά ενός νέου, δεύτερου lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τοποθετούνται οι Αυστριακοί στη μεγάλη πλειονότητά τους, όπως διαπιστώνεται από αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα, στην οποία σε ποσοστό 86% εμφανίζονται να μην θέλουν αυτή τη φορά μία επιβράδυνση της οικονομίας, 43% να υποστηρίζουν την τρέχουσα κατάσταση και στο ίδιο ποσοστό οι ερωτηθέντες να επιθυμούν μάλιστα μία επιτάχυνση της οικονομίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το δεύτερο κύμα της πανδημίας διαφορετικά από το πρώτο την περασμένη άνοιξη, με τις οικονομικές ανησυχίες προφανώς να έρχονται περισσότερο στο προσκήνιο.

Σε ποσοστό 26% οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι απειλείται η υγεία τους, το 32% βλέπει ότι η οικονομική τους ύπαρξη κινδυνεύει από τον κορονοϊό, ενώ οι οικονομικές ανησυχίες εμφανίζονται πιο έντονες μεταξύ εκείνων κάτω των 40 ετών στα κρατίδια Στυρία και την Καρινθία, καθώς και στους ψηφοφόρους του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων της αντιπολίτευσης.

Η αποδοχή των μέτρων κατά του κορανοϊού εμφανίζει κάποια κάμψη και, παρόλο που η πλειονότητα σε ποσοστό 53% εξακολουθεί να στηρίζει την πολιτική στο ζήτημα του κορονοϊού τόσο της ομοσπονδιακής (κεντρικής) κυβέρνησης όσο και των κυβερνήσεων των εννέα ομόσπονδων κρατιδίων, η στήριξη τους υστερεί αρκετά εκείνης που είχε διαπιστωθεί το περασμένο καλοκαίρι, όταν αυτή ανερχόταν στο 70%, με την αποδοχή των μέτρων να έχει το χαμηλότερο ποσοστό, 30%, μεταξύ των ατόμων κάτω των 30 ετών.

Αναδρομικά ωστόσο η άποψη των ερωτηθέντων είναι μάλλον ευμενής απέναντι στην πολιτική, καθώς σε ποσοστό 62% πιστεύουν ότι τα μέτρα την άνοιξη ήταν δικαιολογημένα, σε ποσοστό 30% θεωρούν ότι αυτά ήταν υπερβολικά και σε ποσοστό 8% τα χαρακτηρίζουν ανεπαρκή.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις