Κόσμος

Βρετανία: Το πάρκο άγριας ζωής επιβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει ευθανασία στην τίγρη που κατασπάραξε άνδρα

«Ο Αλτάι είναι ασφαλής και καλά και δεν θα υποβληθεί σε ευθανασία ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού» αναφέρει σε ανακοίνωση το Yorkshire Wildlife Park
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιβεβαιώθηκε ότι η τίγρης που σκότωσε έναν άνδρα, που πήδηξε τον φράχτη και μπήκε στον χώρο όπου κρατούνταν σε ζωολογικό κήπο του Γιορκσάιρ, στην Βρετανία, δεν θα υποβληθεί σε ευθανασία μετά το περιστατικό.

Το Yorkshire Wildlife Park στην Βρετανία, ανακοίνωσε την Κυριακή (11.10.2026) ότι η τίγρης με το όνομα Αλτάι, είναι «ασφαλής και καλά» και δεν θα υποβληθεί σε ευθανασία, μετά το περιστατικό κατά το οποίο ο άνδρας μπήκε στο περίφραγμά της και κατασπαράχθηκε μέχρι θανάτου λίγο μετά τις 1:30 μ.μ. το Σάββατο το απόγευμα.

«Πολλοί, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν επικοινωνήσει μαζί μας σχετικά με τον Άλται, την τίγρη», ανέφερε το πάρκο. «Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε όλους ότι είναι ασφαλής και καλά και δεν θα υποβληθεί σε ευθανασία ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού».

Επισκέπτες του Yorkshire Wildlife Park δήλωσαν το Σάββατο στην εφημερίδα «Mail on Sunday» ότι ο άνδρας χόρευε με τα AirPods του πριν μπει στο πάρκο και φαινόταν να «προετοιμάζεται ψυχολογικά».

Το θύμα υπέστη σοβαρά τραύματα και διαπιστώθηκε ο θάνατός του επί τόπου, σύμφωνα με την αστυνομία. «Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στο σημείο και, δυστυχώς, παρά τις έντονες προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού, ο άνδρας διαπιστώθηκε νεκρός επί τόπου», ανέφερε η Αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ.

Μόλις ο νεαρός πέρασε τον φράκτη, δέχθηκε επίθεση από την τίγρη Αλτάι η οποία ζυγίζει περίπου 190 κιλά. Η μάχη του άνδρα ήταν άνιση καθώς το ζώο του επιτέθηκε, προκαλώντας του τραύματα που αποδείχθηκαν θανατηφόρα.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, ασθενοφόρα και ελικόπτερο αεροδιακομιδής. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν, ο άνδρας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, καθώς υπέκυψε στα τραύματά του. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπήκε στον χώρο του ζώου παραμένουν υπό διερεύνηση.

Ο ζωολογικός κήπος εκκενώθηκε και θα παραμείνει κλειστός για το υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου, όπως ανέφερε η διοίκηση του ζωολογικού κήπου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Τουρκία επιταχύνει τις κατασκευές καταφυγίων για προστασία από επιθέσεις: Το σχέδιο για χώρους σε 81 νομούς
Η κατασκευή σύγχρονων καταφυγίων και στις 81 επαρχίες γίνεται για παροχή ασφαλών χώρων για τους πολίτες σε περίπτωση πολέμου, φυσικών καταστροφών ή πυρηνικών διαρροών
Ερντογάν
Συμφωνία για άμεση ενεργειακή εκεχειρία στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας – Η ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ
Λίγο νωρίτερα, ο Ζελένσκι, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις Τραμπ που πρότεινε να αποκτήσει νέο ηγέτη η Ουκρανία για να καταλήξουν σε συμφωνία, δήλωνε ότι θα κάνει εκλογές αν γίνει εκεχειρία 60 ημερών
ATTENTION: PHOTO MONTAGE: Following the announcement of new Ukraine talks, indications are mounting that Budapest is the site of a possible meeting between the presidents of Ukraine and Russia with Donald Trump. From left: Volodymyr Zelensky, Donald Trump, and Vladimir Putin. Photo by: Presidential Office of Ukraine/picture-alliance/dpa/AP Images 14
Politico: «Ο Πούτιν θα σας σύρει στον πόλεμο», προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ο πρώην ΥΠΕΞ της Ουκρανίας
Ο Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε ότι η Ουκρανία θα περάσει τον χειρότερο χειμώνα της μέχρι σήμερα, καθώς η Ρωσία στοχεύει τις υποδομές της χώρας σε μια προσπάθεια να κάμψει την αντίστασή της
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα