Κόσμος

Αυστρία: Κατακραυγή κατά Νεχάμερ – Προέτρεψε φτωχούς να ταΐζουν τα παιδιά τους σε fast food γιατί είναι φθηνά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πυρά και μάλιστα από παντού δέχεται ο καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ, καθώς προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς τους φτωχούς γονείς στη χώρα να ταΐζουν τα παιδιά τους σε γνωστή αλυσίδα fast food γιατί τα γεύματα εκεί είναι φθηνά.

Ο καγκελάριος της Αυστρίας εμφανίστηκε σε βίντεο να λέει ότι οι φτωχοί γονείς δεν μπορούν να λένε ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να δώσουν ένα ζεστό γεύμα στο παιδί τους. Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε ότι στα fast food McDonald’s ένα χάμπουργκερ και μια μερίδα πατάτες κοστίζουν 4,90 ευρώ και δεν μπορεί να λέει κάποιος σοβαρά στη χώρα όταν δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά αυτό το γεύμα για το παιδί του.

Ο Καρλ Νεχάμερ έκανε τις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης κρασιού και τυριού κοντά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας όπως επιβεβαίωσε το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου στο Plus24.

Στα πλάνα, ο Καρλ Νεχάμερ μιλάει για τη φτώχεια και κάπου εκεί αρχίζει να δείχνει ενοχλημένος με τα δημοσιεύματα αυστριακών ΜΜΕ που αναφέρουν συχνά πυκνά ότι τα φτωχά παιδιά πεινάνε στη χώρα και ξεκινάει το κρεσέντο.

«Τι σημαίνει λοιπόν ότι ένα παιδί δεν παίρνει ένα ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Ξέρετε ποιο είναι το φθηνότερο ζεστό γεύμα στην Αυστρία; Δεν είναι υγιεινό, αλλά είναι φτηνό: ένα χάμπουργκερ στα McDonald’s – 1,40 ευρώ, αν αγοράσω πατάτες μαζί του, 3,50 ευρώ», είπε ο καγκελάριος της Αυστρίας.

Και συνέχισε: «Τώρα κάποιος ισχυρίζεται σοβαρά ότι ζούμε σε μια χώρα όπου οι γονείς δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά αυτό το γεύμα για το παιδί τους;».

 

Μέσα σε όλα προέτρεψε εμμέσως πλην σαφώς τους φτωχούς να δουλεύουν περισσότερο. «Αν έχω πολύ λίγα χρήματα, πηγαίνω να δουλέψω περισσότερο», ανέφερε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ
Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο οποίος διαρκεί σχεδόν έξι μήνες
Στενά του Ορμούζ
Η Ιρανή φοιτήτρια με τα εσώρουχα που έγινε σύμβολο: «Την κρατούσαν δεμένη και της έκαναν αντιψυχωσικές ενέσεις»
Η ίδια καταγγέλλει ότι κατά τη μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα το κεφάλι της τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πόδια γυναίκας αστυνομικού, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει
Ιράν
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ