Κόσμος

Αυστριακός δημοσιογράφος συνελήφθη στην Τουρκία ως ύποπτος τρομοκρατίας

Ένας αυστριακός δημοσιογράφος και ακτιβιστής συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές ως ύποπτος τρομοκρατίας, όπως έκανε γνωστό η αριστερή ιστοσελίδα Re:volt στην οποία εργάζεται.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Καταδικάζουμε τη σύλληψη αυτή με τον σφοδρότερο τρόπο και κάνουμε έκκληση για την άμεση απελευθέρωσή του. Ο δημοσιογράφος μας, ο οποίος έχει ζήσει στην Τουρκία επί σειρά ετών, είναι ένας παθιασμένος αριστερός ακτιβιστής και συγγραφέας, που κάνει εκστρατεία υπέρ της ελευθερίας και της Δημοκρατίας””, ανέφερε σε email του το Re:volt.

Το Re:volt είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται “ριζοσπαστικά αριστερό” και αναφέρει πως ο Μαξ Ζίρνγκαστ συνελήφθη στο διαμέρισμά του στην Άγκυρα το πρωί της Τρίτης

Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένας αυστριακός πολίτης συνελήφθη την Τρίτη στην Άγκυρα, αλλά αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες επικαλούμενο την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Τούρκου αξιωματούχοι δεν έχουν σχολιάσει ακόμη επίσημα το θέμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει στην οικονομική ασφυξία του Ιράν: «Είναι χρεοκοπημένοι, μισο-διαπραγματεύομαστε μαζί τους»
Έχει διαβεβαιώσει πως ο πληθωρισμός στο Ιράν ξεπερνά το 300%, κάτι που επανέλαβε χθες μέσω Truth Social, υποστηρίζοντας ακόμη ότι «οι εναπομείναντες στρατιώτες τους είναι απλήρωτοι»
Ντόναλντ Τραμπ
Αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» - «Ελπίζουν να μην ξυπνήσουν αύριο»
Το πλήρωμα διανύει τον ένατο μήνα στη θάλασσα και έχει συμπληρώσει 250 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να προσεγγίσει στεριά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αεροπλανοφόρο στη σύγχρονη εποχή
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα
7
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ – «Προτεραιότητα ο GSI»
«Το έργο θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του Ισραήλ και θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»
Στιγμιότυπο από εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης 14